Avocatul Piperea: "E ca şi când ne-am judeca cu nişte stafii". Ce cere Dan Tudorache la Sectorul 1

Gheorghe Piperea, avocatul lui Dan Tudorache, a explicat de ce primarul Dan Tudorache a făcut o nouă solicitare către instanţă pentru invalidarea alegerilor de la Sectorul 1. 

VEZI ŞI Mutare ŞOC la Sectorul 1. Dan Tudorache cere INVALIDAREA alegerilor. Care este motivul - DOCUMENT

"Legitimitatea Biroului Electoral de Circumscripţie de a da un rezultat final nu e o idee nouă. BEC a dat o hotărâre pe 13 octombrie din care rezulta că la sectoarele din Bucureşti nu erau finalizate numărătorile manuale, introducerea voturilor în sistem. Noutatea este că acest BES s-a desfiinţat chiar pe 15 octombrie, când s-a pronunţat decizia de validare a alegerilor. Acum, întrebarea care se pune este cine cu cine se judecă.

Noi suntem, bineînţeles, apelantul, alături de alţi 50 de apelanţi, dar întrebarea este dacă se pronunţă o hotărâre definitivă împotriva cuiva, cine este acest birou electoral de circumscripţie în momentul de faţă? E ca şi când ne-am judeca cu o stafie. În mod normal ar trebui să se repună pe rol dosarul. Sugestia mea este să se introducă în cauza AEP, pentru că pur şi simplu Birourile Electorale de Circumscripţie, toate, s-au desfiinţat. E o mare lacună a legii. Asta arată atenţia cu care legiuitorul pandemic român tratează legea. Ar fi trebuit introdusă o dispoziţie prin care până la finalizarea tuturor  proceselor electorale, niciun biroul electoral să nu se desfiinţeze. Ori acest lucru nu există în lege!", a declarat Gheorghe Piperea la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel