Vitamina B12, legătura cu palpitațiile cardiace

Palpitațiile cardiace sunt frecvente și nu indică neapărat o problemă la inimă. Adesea, palpitațiile sunt legate de probleme psihologice sau dietetice. O posibilă cauză dietetică este nivelul scăzut de vitamina B12.

Vitamina B12 este una dintre vitaminele esențiale ale complexului B. Rolul său principal este producerea de energie, alături de celelalte vitamine B, conform dieteticianului Robert Wildman, "The Nutritionist: Food, Nutrition, and Optimal Health. Vitamina B12 ajută la metabolizarea folatului, este necesară pentru descompunerea anumitor aminoacizi și acizi grași pentru producția de ATP și este esențială pentru menținerea tecii de mielină din jurul nervilor. Această vitamină se găsește în carne, ouă, păsări de curte, crustacee și lapte, notează Livestrong.

Palpitații cardiace

Potrivit doctorului Marc Goldstein, în cartea sa „Cea mai bună medicină", palpitațiile cardiace se simt adesea ca și cum inima îți bate neregulat sau rapid, când în mod normal nu îți observi bătăile inimii. Acestea pot fi cauzate de o varietate de probleme, inclusiv anxietate, hipotiroidism și anemie.

Funcţie

Palpitațiile inimii sunt un simptom al anemiei, o formă fiind cauzată de deficiența de vitamina B12 . Potrivit Elizabeth Crow din cartea „Prevention's Ultimate Guide to Health and Wellness's Women", o scădere a globulelor roșii poate proveni din deficiența de vitamina B12, ceea ce poate duce la slăbiciune, dureri de cap, oboseală și palpitații cardiace. Vegetarienii stricți pot fi cei mai susceptibili la această formă de anemie, deoarece vitamina B12 se găsește doar în alimentele de origine animală.

consideraţii

Nu presupuneți că întâmpinați palpitații cardiace din cauza consumului scăzut de vitamina B12. Consultați medicul pentru face un test de sânge pentru a stabili dacă acesta este cazul. În caz contrar, palpitațiile inimii pot fi legate de o altă boală. Dacă aveți un conținut scăzut de vitamina B12, discutați cu medicul dvs. cea mai bună modalitate de a vă îmbunătăți nivelul, fie prin dietă, suplimentând cu B12 sublingual sau primind injecții cu B12.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel