Viorica Dăncilă, întâlnire cu Benjamin Netanyahu

Mihai Ciobanu / 01 noi 2018 / 18:48 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a denunţat joi 'atitudinea ipocrită şi ostilă a Uniunii Europene' faţă de Israel, înainte de a pleca în Bulgaria, unde urmează să se alăture unei reuniuni la Varna, la care vor participa Bulgaria, România, Grecia şi Serbia. 

Netanyahu încearcă să creeze alianţe politice cu acele ţări europene care sunt mai puţin critice faţă de actuala politică israeliană cu privire la palestinieni, notează agenţia de presă franceză. El doreşte de asemenea să convingă UE să-şi amplifice presiunea asupra Iranului, considerat cel mai mare inamic al său, şi a criticat planul de ajutor elaborat de către Bruxelles pentru salvarea acordului nuclear cu Iranul şi compensarea sancţiunilor americane împotriva acestei ţări. 

Cererea premierului israelian

În august, în cadrul unui summit cu ţările baltice, premierul israelian a cerut tuturor ţărilor să se 'alăture eforturilor de restabilire a sancţiunilor împotriva Iranului'. În cadrul unei vizite desfăşurate anul trecut în Ungaria, ţară care are relaţii tensionate cu Uniunea Europeană din care face parte, Netanyahu a denunţat în cursul unei discuţii private cererile 'absolut nebuneşti' ale UE - potrivit lui - faţă de ocupaţia israeliană a Cisiordaniei. 

Israelul ocupă militar Cisiordania, teritoriu palestinian, din 1967, precum şi Ierusalimul de Est, partea palestiniană a Oraşului Sfânt, pe care a anexat-o. Această anexare nu a fost niciodată recunoscută de către comunitatea internaţională. UE pledează pentru soluţia cu două state - unul israelian şi altul palestinian - pentru a pune capăt acestui conflict care durează de zeci de ani. 

Întrevedere cu Viorica Dăncilă

Benjamin Netanyahu - care urmează să se întâlnească vineri cu omologii săi bulgar Boiko Borisov, român Viorica Dăncilă, sârb Ana Brnabic şi grec Alexis Tsipras - a declarat că obiectivul său este de a 'consolida' relaţiile Israelului cu fiecare dintre aceste ţări. 'Acesta este un grup de ţări în raport cu care vreau să-mi promovez politica şi să schimb atitudinea ipocrită şi ostilă a UE', a afirmat premierul israelian într-un comunicat difuzat de biroul său de presă, potrivit AFP. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24