Viorica Dăncilă, decizie privind sistemul naţional de management privind dizabilitatea

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, la începutul şedinţei de Guvern, ce decizie a luat în privinţa sistemului naţional de management pentru dizabilitate. 

"Va fi realizată o platformă naţională care să gestioneze dosarele tuturor persoanelor adulte şi ale copiilor cu dizabilităţi sau ale celor care sunt la prima evaluare privind obţinerea certificatului de încadrare. Prin intermediul acestui sistem, cetăţenii vor putea transmite solicitări către instituţiile cu atribuţii în domeniu, online, fără a mai fi necesară prezenţa fizică la sediul acestora. De asemenea, va fi creată o evidenţă clară a situaţiei dosarelor persoanelor adulte cu dizabilităţi, a centrelor rezidenţiale şi nerezidenţiale, precum şi a asistenţilor personali şi a însoţitorilor persoanelor cu dizabilităţi", a explicat Viorica Dăncilă.

Potrivit premierului, astfel, instituţiile cu atribuţii în domeniu vor avea acces mult mai rapid la informaţiile de la nivelul Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului pentru creşterea calităţii actului de protecţie socială. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel