Violeta Alexandru, control inopinat la casele de pensii. "Viaţa oamenilor, călcată în picioare"

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Ministrul interimar al Muncii, Violeta Alexandru, a mers într-un control inopinat la sediul unei Case de Pensii din Bucureşti, după ce postase noaptea trecută pe pagina sa de socializare un clip cu mai multe grămezi de documente lăsate de izbelişte într-o magazie. 

"Viața oamenilor călcată în picioare.

Aici este și despre rezistența pe care o opune sistemul când îi pui oglinda în față.

Revin cu detalii despre ce se întâmplă și cum ieșim din starea asta. Nu pot să întorc capul atunci când văd o problemă.", a scris Violeta Alexandru pe Facebook. 

"Voi cere demisia..."

"Cele mai multe dintre aceste acte par de la persoane decedate, dar nu avem de unde şti ce altceva ar putea fi, în haosul de aici. Sunt documente lăsate peste tot, pe jos, în saci, se calcă peste ele, sunt într-o stare care îţi arată că nu sunt prezervate în condiţii de siguranţă. Este îngrozitor, realitatea este că ne batem joc de munca oamenilor, de documentele lor. Indiferent dacă persoana este decedată, dacă rudele au nevoie de documente, noi statul trebuie să le punem la dispoziţie, nu să le lăsăm de izbelişte. Voi cere o evaluare de urgenţă cu privire la persoanele care răspund de situaţia aceasta şi voi cere demisia persoanelor care răspund de managementul acestor documente. Sunt în momentul acesta în posesia informaţiilor preliminare. Clădirea a aparţinut unei entităţi private, a fost preluată ulterior de Casa de Pensii Bucureşti. Responsabilitatea este a acesteia în managementul documentelor. Deci, dacă se confirmă, Casa de Pensii Bucureşti trebuie să răspundă pentru modul în care arată situaţia în interior-În acest moment, riscul este ca o persoană care cere un document să primească răspunsul 'nu se găseşte actul'. Ceea ce este cu adevărat revoltător este că aici în clădire este un spaţiu dezafectat, folosit de cineva pe post de toaletă şi s-a folosit de actele oamenilor. Nu s-a înţeles de vorbă bună, ca atare a venit momentul să luăm decizii, inclusiv demiterea oamenilor care au făcut posibilă această situaţie. Acum nimeni nu îşi asumă. Şeful trebuie să răspundă, să îşi asume răspunderea. Cât timp nu există o evidenţă strictă, nu putem exclude că nu există documente care să nu intereseze urmaşii persoanelor decedate care au acte aici", a declarat Violeta Alexandru. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel