Violeta Alexandru anunţă CEL MAI MARE COŞMAR al administraţiei

Florin Răvdan / 14 feb 2020 / 17:28 Salveaza PDF Comentarii
Violeta Alexandru
Violeta Alexandru

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat care este cel mai mare coşmar al administraţiei, dar şi ce măsuri a luat. 

"Cel mai mare coșmar pentru administrație, pentru cei care sunt obișnuiți să se muncească ineficient, este transparența.

Mă uitam pe datele care arată rezultatele activității Inspecției Muncii/Inspectoratelor Teritoriale de Muncă. În Bucuresti, locul unde există cei mai mulți angajatori activi, numărul controalelor pentru respectarea legislației muncii este atât de mic. Alte semne de întrebare mi le ridică cele 168 de controale la anumite societăți (nu are importanță care sunt, nu mă interesează) în ultimii 3 ani. Sunt societăți comerciale cu peste 70 de avertismente iar altele cu peste 42 de amenzi. Angajatorii din cele 14 județe din imagine reprezintă 58,5% din totalul angajatorilor din țară. Cea mai mare pondere a controalelor vizează respectarea relațiilor de muncă (59,16%).

Discrepanța în aplicarea legii mi se pare uriașă. Am cerut mai multe explicații despre cum sunt selectați angajatorii incluși în planurile anuale/campaniile tematice de control.", a scris Violeta Alexandru pe pagina sa de Facebook. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24