Violență domestică. Mara Togănel (PNL) cere demisia chestorului Vasile Oprișan

Violenta domestica
Violenta domestica

Mara Togănel (PNL) a cerut demisia chestorului Vasile Oprișan.

Consilier județean Mara Togănel, președintele Organizației Femeilor Liberale Mureș, i-a cerut șefului de poliție din Bacău să facă un pas înapoi după declarația controversată privind violența domestică.

Chestorul Oprișan este vizat de o anchetă după ce a vorbit de persoane care fac exces de zel sunând la 112, precizând totodată că victimele abuzurilor domestice nu ar trebui să apeleze acest număr noaptea.

„Domnule chestor Oprișan

Organizația Femeilor Liberale Mureș, alături de multe femei din România, au receptat declarația dumneavoastră ca fiind una primitivă și misogină, însușiri care vă fac incompatibil cu funcția pe care o dețineți și care, în același timp, vă descalifică.
Ne exprimăm speranța că veți da dovada bărbăției dumneavoastră prin prezentarea demisiei din funcția publică pe care o dețineți doamnei Carmen Dan, ministru al Afacerilor Interne", a transmis Mara Togănel pe pagina personală de Facebook.

Reacția chestorului Oprișan, după declarație

După declarație, chestorul a precizat într-un comunicat de presă: „Îmi cer scuze public pentru modul de exprimare şi vă asigur că intenţia mea era cu totul alta. Am dorit să subliniez că sunt situaţii când unele persoane sună abuziv la 112 şi, din acest motiv, viaţa oamenilor care au într-adevăr nevoie de ajutor poate fi pusă în pericol. În mod clar exemplul dat nu a fost unul potrivit".

În urma declarației chestorului Oprișan, șeful Poliției, Ioan Buda, a trimis corpul de control la sediul Inspectoratului, fiind demarată o anchetă.

Citește și: Mara Togănel (PNL): "Violența domestică se pedepsește cu închisoarea". Proiect legislativ în sprijinul victimelor

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel