Mara Togănel (PNL): ”Violența domestică se pedepsește cu închisoarea”. Proiect legislativ în sprijinul victimelor

Consilier județean Mara Togănel, președintele Organizației Femeilor Liberale Mureș, atrage atenția asupra violenței domestice și taxează declarațiile unui șef de poliție care sugera că victimele nu ar mai trebui să apeleze noaptea la 112.

Mara Togănel amintește că violența domestică se pedepsește cu închisoarea, arătându-și revolta față de declarațiile controversate făcute recent de către chestorul de Poliție din Bacău.

Liderul PNL a anunțat că liberalii vor propun o inițiativă „care să vină în sprijinul victimelor violenței domestice”.

„Zilele trecute, un șef de poliție, sugera că victimele nu ar mai trebui să sune noaptea la 112, deoarece țin linia ocupată pentru ’’un fleac’’. Ne întrebăm retoric, cum să mai așteptăm siguranță, dacă în România anului 2019, un șef de poliție gândește așa?

Îi amintim chestorului de Poliție din Bacău, că multe tragedii au avut ca punct de plecare o palmă “nevinovată” în miez de noapte.

Organizația Femeilor Liberale Mureș dezaprobă vehement asemenea abordare și încurajează victimele să folosească, cu încredere, apelul de urgență.

În calitate de consilier județean, alături de colegii liberali, vom propune o inițiativă care să vină în sprijinul victimelor violenței domestice.

De asemenea, alături de colegele liberale din organizație, vom demara campania #nutemaivreau! Din păcate, victimele abuzului domestic sunt tot mai multe. Acest lucru trebuie să ne motiveze să facem ceva concret. Nu putem privi pasivi cum violența distruge, gratuit, vieți și suflete. Indiferența noastră hrănește violența!”, precizează un comunicat al OFL Mureș.

Împreună suntem mai puternice!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel