Vîlnei: Când ne facem datoria, suntem decapitați de la primul până la ultimul?

Eugen Stan
Eugen Stan

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Poliţiştilor SED LEX, Florin Vîlnei, se declară absolut revoltat că Poliția Română, care a reușit să se închege și să aibă o echipă bună, care-și face datoria, este ”decapitată” din cauza scandalurilor politice. 

”Poliția Română și-a făcut datoria. Când ne facem datoria, suntem decapitați de la primul până la ultimul?”

”Ce mă deranjează cel mai mult: întotdeauna am fost implicați în astfel de scandaluri politice. Trebuie să înțelegem un singur lucru și să înțeleagă tot ce înseamnă societate civilă, pentru că noi știm ca polițiști: Poliția Română și-a făcut datoria. Când ne facem datoria, suntem decapitați de la primul până la ultimul? Bun, răspundem, plecăm cu toții acasă. Dar noi ne-am făcut treaba. S-au dispus și s-au luat toate măsurile legale de monitorizare, de identificare. Nu numai în cazul ăsta, ci-n toate cazurile complexe și dosarele grele instrumentate împreună cu noi. Noi am fost cei care am condus către identificarea autorului.” a spus Florin Vîlnei, la Antena 3.

[citeste si] 

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Poliţiştilor SED LEX a adăugat: ”Da, există o suspiciune cu privire la cei care lucrau cu el, zi de zi. De ce nu au luat atitudine, de ce nu au ieșit public să spună, de ce nu au informat. Dar, mă rog, informația tot din rândul colegilor din Brigadă a  venit. Identificarea s-a făcut în 48 de ore. Că a venit comunicatul mai târziu, că s-au făcut procedurile specifice într-un astfel de dosar penal, că s-au luat măsurile de interceptare și tot ce înseamnă siguranță pentru a nu-l pierde de sub control, dar mai devreme mai mai târziu Parchetul va ieși cu un comunicat care să lămurească”. 

”Dumnezeule, lăsați-ne să ne facem treaba!”

Florin Vîlnei a mai spus că ”Dosarul este în instrumentarea Parchetului. Pe mine mă nemulțumește altceva, că s-a transmis un semnal nasol și urât rău de tot. Când am închegat o echipă, suntem decimați. Păi, Dumnezeule, lăsați-ne să ne facem treaba! Factorul politic trebuie să ne asigure sursa de finanțare, trebuie să lase specialiștii să-și facă datoria. Nu este posibil ca-n anul 2018, 93% din bugetul MAI să reprezinte doar cheltuielile cu angajații. În 7% putem să ne mai pregătim oamenii, să mai facem testări psihologice cu ei? Unde sunt cursurile de management, cu ce să le facem, cu banii noștri? Asta trebuie să înțeleagă factorul politic: să ne asigure sursa de finanțare și atunci să vină să ne ceară nouă ce vor ei, dar până atunci, din punctul meu de vedere nu ar trebui să comenteze nimeni despre activitatea Poliției Române decât rezultatele și rezultatele sunt excepționale. Asta trebuie să înțeleagă cei care ne-au condus până la momentul de față”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel