Vîlceanu vrea să demisioneze din funcția de ministru al Investițiilor

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Ministrul Dan Vîlceanu, apropiat al lui Florin Cîțu, anunță că vrea să demisioneze din funcția guvernamentală.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a declarat, sâmbătă, că intenţionează să-şi prezinte demisia din funcţie.

„În zilele următoare, când voi avea posibilitatea să am o discuţie cu domnul Nicolae Ciucă, aş vrea, în urma acestei discuţii, să-mi înaintez demisia şi din funcţia de ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene având în vedere faptul că am plecat într-o echipă care, (...) ca orice echipă, se baza şi pe încredere (...). Sunt convins că, la momentul ăsta, nu mai putem vorbi de acest gen de încredere şi de coeziune de care e nevoie într-o echipă guvernamentală, aşa că voi avea o discuţie cu domnul prim-ministru şi voi face acest gest", a afirmat Vîlceanu, la sediul PNL.

El a precizat că şi-a înaintat şi demisia din funcţia de secretar general al PNL.

Florin Cîțu și-a anunțat demisia de la conducerea PNL

"Aş fi vrut să îmi prezint demisia în faţa colegilor. Nu s-a putut, nu a fost acolo. Aşa că doar am înregistrat-o la partid. Este clar că această coaliţie cu PSD pentru mine a fost greu de digerat. Tot ce am făcut în această funcţie a fost să iau decizii pentru binele României", a spus Florin Cîțu.

Întrebat dacă ar fi rămas în continuare preşedintele PNL, în cazul în care nu ar fi existat coaliţia cu PSD, acesta a mai spus: "Eu cred că da. Cu toți colegii am pornit la drum cu aceleaşi obiective. Se pare că eu a rămas fidel principiilor liberale".

Cât despre faptul că a rămas singur, Florin Cîțu a afirmat că "niciodată nu poţi să fii singur când eşti înconjurat de principii şi valori liberale. Eu aşa am intrat în politică şi aşa voi rămâne mereu. Oamenii vin şi pleacă. Principiile şi valorile liberale rămân întotdeuna lângă mine".

Ședința de birou executiv a PNL a fost anulată, astăzi, din lipsă de cvorum. "Aş fi vrut o discuţie serioasă cu colegii mei, dar probabil că le-a lipsit curajul", a mai spus Cîțu.

"Mie mi s-a părut foarte bună prestaţia lui Florin Cîţu în momentul în care am avut de-a face cu această situaţie complicată din Ucraina. A fost poate singurul lider politic care s-a implicat cu adevărat, a dat mesaje pentru impunerea acelor sancţiuni împotriva Rusiei, pentru firmele ruseşti, pentru băncile ruseşti din România şi acum, iată, a intermediat cuvântul domnului preşedinte Zelenski în Parlamentul României", spunea, ieri, Dan Vîlceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel