Vîlceanu acuză un moment RIDICOL în Parlament: Ne-am dat seama că nu urmează nimic

Dan Vîlceanu, ministru al Finanțelor în Guvernul Cîțu, picat astăzi în Parlament, consideră că partidele care au votat moțiunea nu au fost conștiente de consecințele votului lor. 

”Să știți că Guvernul își face treaba în continuare câtă vreme suntem chiar și interimari, trebuie să ne facem datoria”, a spus Dan Vîlceanu, la Digi24, unde a afirmat că încă este ”la birou”. 

”Cât poate dura interimatul?”, a întrebat Cosmin Prelipceanu. 

”Rămâne de văzut dacă vom ajunge la o soluție. Am avut trei partide care au votat o moțiune de cenzură, neștiind în secunda următoare a trecerii moțiunii de cenzură ce au de făcut. Pentru că atunci când vii cu moțiunea și cu acea responsabilitate trebuie să știi că vei avea o majoritate care va putea vota un Guvern. Altfel, nu ai făcut decât să arunci România într-o criză politică, pe lângă problemele create de creșterea facturilor la energie, problemele create de criza pandemică”, a spus Vîlceanu. 

”Deja era o criză”, a completat Prelipceanu. 

”Era o criză controlată de Guvern. Astăzi a trecut în Parlament o moțiune de cenzură care a demis Guvernul și am rămas în plină criză de COVID și în plină criză legată de facturile la energie fără Guvern”, a mai spus ministrul interimar. 

”Nu urmează nimic după moțiune”

”281 de voturi împotriva Guvernului ce înseamnă pentru dumneavoastră?”, a mai întrebat Prelipceanu. 

”Înseamnă că avem o majoritate formată din USR, AUR și PSD, care, în mod normal, ar trebui să spună ce urmează și, la această moțiune de cenzură, ne-am dat seama cu toții că nu urmează nimic. Pur și simplu au dat jos Guvernul fără minima responsabilitate de a discuta înainte dacă există posibilitatea de a forma o majoritate.” a mai spus Vîlceanu.

Interimatul Guvernului demis poate dura maximum 45 de zile, însă, în cadrul Executivului, există deja o serie de miniștri care au înlocuit miniștrii USR demiși și care au făcut deja 2 săptămâni din acel interimat, transmite Digi24. 

Responsabilitate în ultimele 45 de zile

”Ce faceți în primul rând cu cei cărora le expiră cele 45 de zile?”, a ridicat problema Cosmin Prelipceanu. 

”Bineînțeles că ne dorim cu toții să avem un Guvern cu puteri depline cât mai repede și îmi doresc ca atunci când vom merge zilele următoare, săptămâna următoare, la consultări cu președintele României, fiecare dintre partidele politice, chiar și cei iresponsabili care au votat această moțiune, să se pregătească de această responsabilitate, pentru a rezolva această problemă cât mai repede. Adică îmi doresc să ajungem ca în acele ministere unde există deja miniștri interimari, să rămână secretari de stat care să conducă ministerul”, a spus Vîlceanu.

Moment ridicol

„Ce v-ați așteptat să se întâmple în zilele acestea care au mai rămas până săptămâna viitoare, când președintele spune că vă invită la consultări la Cotroceni? Mai precis, ce să se întâmple cu foștii dumneavoastră parteneri de la USR?”, a mai întrebat Prelipceanu. 

”V-am spus, trebuie să își găsească ultimele resurse de responsabilitate pentru că a fost un moment ridicol azi în Parlament atunci când vedeai că ministrul Drulă votează împotriva activității ministrului Drulă sau fostul vicepremier Dan Barna că votează împotriva activității fostului vicepremier Dan Barna”, a afirmat Vîlceanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel