Viktor Orban dă o lovitură dură fotbalului românesc

Victor Orban
Victor Orban

Presa din Ungaria scrie că patronul echipei CFR Cluj, Arpad Paszkany, urmează să cumpere Ferencvaros, cel mai titrat club din ţara vecină. Speculațiile au pornit în urma unei declarații făcute de premierul ungur Viktor Orban, informează

"Nemzeti Sport", cel mai important ziar din Ungaria, a scris, luni, că Ferencvaros Budapesta ar urma să devină proprietatea lui Arpad Paszkany, cel care a adus opt trofee în vitrina echipei CFR Cluj, în mai puţin de zece ani.

Scenarii declanșate de Orban

Totul ar fi plecat de la declaraţia premierului ungur Viktor Orban: "Fotbalul maghiar a devenit extrem de viabil pentru investiţii. Dacă ne uităm atent, nivelul a început să crească încetul cu încetul în ultimii ani, iar cluburi precum Debrecen, Pecs, Gyor sau Videoton sunt susţinute din fonduri private. În scurt timp, şi Ferencvaros va avea o susţinere financiară enormă şi va deveni un club mai puternic decât oricare altul".

Jurnaliştii maghiari au aflat, din surse de încredere din interiorul clubului, că misteriosul investitor ar urma să fie Arpad Paszkany, principalul finanţator al echipei din Gruia. Paszkany are deja un parteneriat semnat cu Ferecvaros, din primăvara acestui an, prin care CFR se angajează să trimită mai mulţi jucători la Budapesta.

„Cu 13 ani în urmă, atunci când Paszkany a preluat-o pe CFR, echipa se afla în liga a III-a. Cred că acesta este un punct de pornire şi pentru noi. În sezonul următor (n.r. 2013-2014) avem ca obiectiv clar să câştigăm campionatul. Pentru acest lucru avem nevoie de ajutorul domnul Paszkany, care ne poate trimite jucători să ne ajute să ne îndeplinim obiectivele“, a declarat, în martie, şeful lui Ferencvaros, Orosz Pal.

Nu mai bagă bani în CFR Un motiv important pentru care acest scenariu este plauzibil este acela că Paszkany şi-a diminuat considerabil, în acest an, investiţia la Cluj. CFR are un buget de numai nouă milioane de euro, la jumătate decât în anii trecuţi. Asta deşi UEFA a virat în conturile clubului 17 milioane de euro pentru participarea în grupele Ligii Campionilor. Mai mult de jumătate din bani şi i-a retras Paszkany, motiv pentru care ceilalţi acţionari s-au supărat şi au diminuat şi ei investiţia.

Paszkany caută în acest moment alţi investitori care să preia o parte din acţiunile clubului. “Am auzit şi eu acest zvon, probabil este o chestie gazetărească. Într-adevăr suntem în parteneriat cu Ferencvaros, dar nici nu se problema să fiu investitor acolo”, a spus patronul feroviarilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel