Victor Ponta vrea modificarea Codului Fiscal. Țeapa dată de PNL

Premierul Victor Ponta a declarat, marți seară, la Antena 3, că dorește modificarea Codului Fiscal, atât timp cât PNL nu și-a respectat înțelegerea. El a refuzat categoric o replică din partea liberalilor.

"Ca să fiu foarte sincer, eu aș vrea să nu treacă în aceeași formă (n.r. Legea Codului Fiscal). Aș vrea să revenim la forma inițială care prevedea TVA de 20% pentru că, punând alături cei 9% pentru produsele alimentare, ajungem la o medie de 16,5%, care e o medie foarte bună. Condiția PNL a fost să facem 19% și, dacă suntem de acord cu asta, votează și ei. A fost o înțelegere politică, am respectat-o, am votat pentru. Eu cred că 20% este foarte bine", a declarat premierul Victor Ponta, la Antena 3.

Premierul a precizat că "evident că noul Codul Fiscal, așa cum a ieșit din Parlament, nu e ca Biblia, nu e perfect. Sigur că mai sunt lucruri care pot fi îndreptate acum sau pe măsură ce se aplică și constați că mai e ceva de reglat, dar lucrul ăsta trebuie făcut serios sau poate fi printr-o negociere de partid la care eu nu o să particip, participă liderii politici, dar din punct de vedere strict politic, ca tehnocrat ce sunt, să votezi o lege și după ce ai votat-o să spui 'hai să o negociem' mi se pare de Caragiale, iar cațavencii care au votat și acum spun că nu e bună legea, sincer, nu e treaba mea să-i scot din jena în care sunt, e treaba lor".

Victor Ponta a refuzat o replică de la Teodor Atanasiu, prim-vicepreședinte PNL. "Să fie sănătos, vă mulțumesc, o seară bună!", a spus Victor Ponta și a închis telefonul. Adrian Ursu i-a spus că era firesc să accepte acest dialog.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel