Victor Ponta-Cătălin Predoiu, război total pe Codul fiscal. Amenințări grave

Premierul Victor Ponta a lansat, vineri seară, acuzații grave la adresa președintelui Klaus Iohannis, apreciind că există doar două explicații în opinia sa pentru care șeful statului a respins Codul Fiscal: fie un joc de blocaj politic, fie este vorba despre interese externe României. Ulterior, Cătălin Predoiu a avut o intervenție telefonică la Realitatea TV în care l-a amenințat pe premier pentru afirmațiile făcute. "Victor Ponta trebuie să suporte consecințele declarațiilor sale" și "declarațiile lui trebuie investigate", a zis Cătălin Predoiu. VEZI AICI întreaga declarație făcută de prim-vicepreședintele PNL.

CITEȘTE ȘI: Ce a vrut să spună Predoiu prin amenințarea la adresa lui Ponta

Întrebat, vineri seară, la România TV, cum explică respingerea Codului Fiscal de către președintele Klaus Iohannis, premierul Victor Ponta a precizat, prin telefon, că, politic, acesta pierde foarte mult, dar că cel mai mare perdant este România. 

"Politic, evident că dl Iohannis pierde foarte mult, în primul rând în fața celor care l-au votat și au auzit anul trecut în programul domniei sale, în programul PNL, de reducere TVA-ului la 19%. Acum când este a fost adoptat, este contra.

Acum mă interesează un lucru mult mai important, un tip de încredere în economia românească. (...) Acest cod nu a fost adoptat peste noapte . (...) Dl Iohannis nu a zis niciodată că are ceva împotrivă. Un singur lucru este important: noi știm că ne facem un anumit plan pe mai mulți ani, că avem posibilitatea să avem un Cod Fiscal stabil, pentru că a fost votat și de putere, și de opoziție, și deodată, brusc, toate aceste lucruri nu mai sunt valabile. Cred că pierdem foarte mult ca țară", a declarat premierul Ponta.

Pe de altă parte, șeful Executivului consideră că există doar două explicații pentru care președintele Iohannis a luat această decizie în privința Codului Fiscal. 

"Cred că e totuși inexplicabil, pentru că este un Cod liberal, votat de liberali, dorit de dl Iohannis, brusc, respins. Și eu nu am decât două explicații. Ori e un gen de joc de blocaj politic, să nu facă Ponta Codul Fiscal, ceea ce mi se pare un joc politic de foarte joasă factură, ori este vorba despre interese externe României, domnul Iohannis nu a avut ce să facă decât să le pună în aplicare. Ăsta este un lucru pe care nici măcar Traian Băsescu nu-l făcea.

În ultimul an şi jumătate, uitaţi-vă câte companii din străinătate şi-au deschis şi continuă să-şi deschidă fabrici, mijloace de producţie, centre de servicii de IT, centre de pregătire. Asta înseamnă că unii pierd locuri de muncă, afaceri pentru că se mută în România. Pe ce credeți că am crescut economic? Poate că nu se doreşte ca România să fie puternică economic, se doreşte să fim aşa... o colonie care cumpără bunuri produse de alţii. Dar eu cred că datoria, şi a mea ca prim ministru, şi a preşedintelui României este să apărăm România, nu să îi apărăm pe alţii care pierd bani sau bussines-uri pentru că România se întăreşte", a afirmat Ponta, întrebat ce vrea Klaus Iohannis în acest moment.

REACȚIA LUI CĂTĂLIN PREDOIU DUPĂ DECLARAȚIILE LUI VICTOR PONTA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel