Urmărește emisiunea live


Ce a vrut să spună Predoiu prin "avertismentul" la adresa lui Ponta

Declarația făcută de Victor Ponta, la România TV, la adresa președintelui, potrivit căreia Klaus Iohannis ar fi retrimis Legea privind Codul fiscal în Parlament, întrucât "a preferat să pună în aplicare interese externe, care nu doresc o Românie cu o economie puternică" s-ar putea încadra la ultraj - susține avocata Loretta Luca.

Cătălin Predoiu a intervenit telefonic la Realitatea tv și a zis că premierul trebuie să răspundă legal pentru declarația făcută, instituțiile abilitate fiind cele care ar trebui să se autosesizeze. Contactată de DC News, avocata Loretta Luca a explicat ce a vrut să spună prim-vicepreședintele PNL.

Singura posibilitate ar fi ca Victor Ponta, după declarațiile făcute la adresa lui Klaus Iohannis, să fie acuzat de ultraj, Articolul 257, aliniatul 1 din Noul Cod Penal. Parchetul General este instituția care ar putea să facă sesizarea din oficiu.

În plus, premierul ar mai putea fi acuzat de calomnie. Pe de altă parte, Victor Ponta se poate 'apăra' spunând că a fost o declarație politică.

Ce spune Articolul 257, aliniatul 1 din Noul Cod Penal

Infracţiuni contra autorităţii
Art. 257
Ultrajul

(1) Ameninţarea săvârşită nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă, lovirea sau alte violenţe, vătămarea corporală, lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte ori omorul săvârşite împotriva unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu o treime.

Declarația lui Ponta care a declanșat războiul cu Predoiu

Premierul consideră că există doar două explicații pentru care Klaus Iohannis a retrimis în Parlament Codul Fiscal.

"Cred că e totuși inexplicabil, pentru că este un Cod liberal, votat de liberali, dorit de dl Iohannis, brusc, respins. Și eu nu am decât două explicații. Ori e un gen de joc de blocaj politic, să nu facă Ponta Codul Fiscal, ceea ce mi se pare un joc de foarte joasă factură, ori este vorba despre interese externe României, domnul Iohannis nu a avut ce să facă decât să le pună în aplicare. Ăsta este un lucru pe care nici măcar Traian Băsescu nu-l făcea", a spus Victor Ponta, vineri seară, la România TV.

VEZI ȘI: Predoiu cere să se analizeze legal o declarație a lui Ponta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel