Victor Ponta anunță planurile Guvernului: Oră de fotbal săptămânală obligatorie în școli și 400 terenuri noi de fotbal

Premierul Victor Ponta a anunțat, miercuri, la discuțiile privind planul de implementare a angajamentelor pe care România, prin Federaţia Română de Fotbal, şi le-a asumat pentru Campionatul European din 2020, o modificare majoră, începând cu anul școlar 2015-2016, în programa educațională pentru şcoala primară, gimnazială şi liceu.  

În timpul discuţiei cu primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, şi ministrul Sportului, Gabriela Szabo, pe tema organizării la Bucureşti a unor partide din cadrul Campionatului European de fotbal din 2020, premierul Victor Ponta a anunțat că programa educaţională va include, începând cu anul şcolar 2015-2016, o oră de fotbal pe săptămână, pentru şcoala primară, gimnazială şi liceu, în planurile Guvernului figurând şi construcţia a 400 terenuri de fotbal la nivel naţional, prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

La întâlnire au participat şi antrenorul echipei naţionale de fotbal, Anghel Iordănescu, vicepremierii Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea, scrie Mediafax.

În 2020, se va circula pe autostradă din Ungaria până la București   

În cadrul aceleiași întâlniri, premierul Ponta a susținut că, tot prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, trebuie să se modernizeze stadioanele Steaua, Dinamo şi Rapid, precum şi a celui din vecinătatea Arcului de Triumf, din Bucureşti, unde terenurile vor fi folosite pentru antrenament în condițiil în care partidele de fotbal vor fi organizate doar pe Arena Naţională din Capitală.

De asemenea, planurile GUvernului includ și modernizarea infrastructurii rutiere, conform Master Plan-ului de Transport convenit cu oficialii Comisiei Europene.

"Ceea ce înseamnă că, în 2020, din Europa Occidentală, Ungaria, încoace până la Bucureşti se va merge pe autostradă", a adăugat Ponta.

Un alt obiectiv este derularea de programe de integrare socială prin sport, gestionate de Ministerul Tineretului şi Sportului împreună cu Federaţia Română de Fotbal.

Ponta a anunţat și un program de competiţii la nivelul corpului diplomatic, pe care Ministerul de Externe îl va gestiona împreună cu celalalte 12 ţări care vor organiza partide din cadrul Campionatului European de fotbal 2020.

La nivelul Capitalei, Guvernul va sprijini totodată Primăria Generală pentru realizarea cât mai rapidă a sălii de sport polivalente, care să poată găzdui într-o primă etapă Campionatul European de gimnastică din 2017.

Municipiul Bucureşti va găzdui pe Arena Naționallă patru meciuri, trei din faza grupelor şi unul din optimile de finală, în cadrul turneului final al Campionatului European de fotbal din 2020, care va marca 60 de ani de la prima ediţie a competiției, organizată în 1960.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel