Victor Ponta amână Congresul PSD

Președintele PSD, Victor Ponta, a anunțat că  în luna martie se va întruni Consiliul Național al PSD pentru a modifica stautul partidului și pentru a pregăti un congres ulterior.

Victor Ponta anunță amânarea Congresului și modificarea statutului PSD prin care penalii să fie automat scoși din partid.

Printre modificările de statut anunțate de Ponta se număra stipularea unor incompatibilități între calitatea de membru PSD și implicarea în dosare penale, precum și separarea funcțiilor politice de cele administrative (exemplu - șefii de Consilii Județene să nu mai fie și șefi ai organizațiilor judetene).

Victor  Ponta anunțase luna martie ca cea mai probabilă pentru congresul PSD, pe fondul nemultumirilor din partid fata de pierderea alegerilor prezidentiale.

"In data de 20-21 martie Consiliu National care sa dezbata in principal, pe parcursul a cel putin doua zile, sa dezbata agenda politica a PSD - agenda 2019, pentru ca PSD are nevoie, ca toate partidele din Romania, de o agenda pentru urmatorul ciclu electoral, 2015 - 2019, sa dezbata modificarile statutului PSD, modificari care sa faca cateva dintre acele ajustari la statut referitoare la situatiile de incompatibilitati intre functia publica si cea administrativa, situatia juridica a celor care se afla in stadii ale proceselor juridice sau penale, tot ceea ce tine de reforma noastra interna. Cu acea ocazie se va alege si presedintele ConsiliuluiNational, iar in cadrul Consiliului National vom dezbate pasii urmator dupa modificarea statului si stabilirea agendei politice, pasii urmatori pentru alegerea structurilor noastre de conducere si practic a anului 2016", a declarat, luni, Victor Ponta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel