Veteranii de război, despăgubiți financiar dacă nu au primit terenuri

Principele Radu: Ştafeta Veteranilor, unul dintre exemplele frumoase pe care societatea le are
Principele Radu: Ştafeta Veteranilor, unul dintre exemplele frumoase pe care societatea le are

Veteranii de război care nu au putut fi împroprietăriţi cu terenuri vor fi despăgubiţi financiar, a stabilit, joi, Guvernul. 

”Guvernul a stabilit astăzi, printr-o hotărâre, suma minimă cu care vor fi despăgubiţi veteranii de război care, din cauza deficitului de terenuri în localităţile de domiciliu, nu au putut fi împroprietăriţi. Astfel, persoanele îndreptăţite vor primi o sumă determinată conform grilelor notariale, actualizate în condiţiile legii, dar nu mai puţin de 1.564 lei pe hectarul de teren la care au dreptul. În situaţia în care, pentru aceeaşi unitate administrativ-teritorială, în grilele notariale sunt cuprinse valori diferite, despăgubirea se determină prin media valorilor respective, dar nu mai puţin de suma care se acordă în prezent”, potrivit unui comunicat al Executivului.

Conform sursei citate, până în prezent, 1.087 de veterani de război au cereri validate în vederea acordării de terenuri, dintre care 745 optează pentru primirea terenului, iar 342 solicită despăgubiri.

Despăgubirile se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Afacerilor Interne.

”Aceste prevederi pun în executare Sentinţa Civilă nr. 3009/2014 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti în dosarul nr. 7966/2/2012, prin care instanţa obligă Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Finanţelor Publice să adopte măsuri legale în conformitate cu prevederile Legii 44/1994”, mai informează Guvernul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel