Veste proastă pentru românii din diaspora. Președintele AEP confirmă bomba lansată de Ciolacu

După informația explozivă lansată de Marcel Ciolacu în interviul DCNews, a venit și confirmarea pentru românii din diaspora. 

”Marile state europene nu ne permit pe data de 6 decembrie să avem secții de votare pe teritoriul acestor state și aici mă refer la Italia, Spania, Marea Britanie Germania din cauza pandemiei. Asta înseamnă că românii din diaspora nu au posibilitatea de a vota. Este un mare semn de întrebare și ar trebui făcută o discuție publică serioasă în acest sens. Noi, PSD, am votat în Parlament să fie 2 zile de vot în diaspora. Prin acest lucru poate vor putea înclina balanța dacă ne lasă să avem secții de votare sau nu. Să nu se poată exprima diaspora la vot mi se pare atât o trunchiere a rezultatelor, dar și un drept încălcat în acest moment. Este vorba despre 3-4 milioane de români. Haideți să vă spun clar, nu există nici un stat european care să ne permită acum alegerile.” a spus Marcel Ciolacu, în interviul acordat DCNews.ro, marți. 

Președintele AEP, Constantin-Florin Mitulețu-Buică, a confirmat, la B1 TV, informația îngrijorătoare pentru milioane de români din afara țării, care nu-și vor putea exercita dreptul de vot. ”Lucrurile sunt destul de complicate pe organizarea alegerilor în străinătate la aceste alegeri parlamentare. Am prelungit, prin proiectul adoptat astăzi de Parlament, cu 30 de zile perioada de înregistrare, deci cetățenii vor avea 21 octombrie termen limită pentru înregistrarea la votul prin corespondență, bineînțeles, și la secție, dar părerea mea este că cetățenii trebuie să se îndrepte în mod clar, concret către votul prin corespondență, pentru că secția se pare că nu va fi o alternativă la aceste alegeri din 6 decembrie. S-a realizat și procedura de votare și sâmbătă, dar, repet, nu este clar dacă vom avea secții de votare în străinătate la aceste alegeri”. 

Până acum, doar 7.000 de alegători din străinătate s-au înregistrat pentru votul prin corespondență. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel