Veste proastă pentru bugetari. Hossu: Va crea reacții sociale

bugetari_depresie_zi_nationala
bugetari_depresie_zi_nationala

Guvernul dă vești proaste bugetarilor. Majorarea salariilor se va face doar pentru o mică parte dintre bugetari. O creştere salarială de până 10% este prevăzută doar pentru profesori debutanţi. Ceilalți vor avea salariile înghețate. 

Cuantumul brut al salariilor de bază şi sporurilor acordate vor fi menţinute în 2014 la acelaşi nivel cu luna decembrie 2013. 

Măsura va fi aprobată de Guvern prin ordonanţă de urgenţă şi justificată prin faptul că neaplicarea acesteia ar genera un impact suplimentar asupra deficitului bugetului general consolidat de 4,6% din produsul intern brut, afectând în mod semnificativ sustenabilitatea finanţelor publice. Majorarea salariilor doar pentru o mică parte dintre bugetari şi îngheţarea veniturilor pentru ceilalţi va duce la unele reacţii sociale, a declarat preşedintele CNS "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, scrie Mediafax.

Hossu a mai precizat că "Motivarea pentru o mai bună stimulare a muncii nu mai există. Acesta este elementul principal. Al doilea element este faptul că se face o creştere pentru anumite categorii de personal bugetar, învăţământ, ceva din sănătate prin invenţia unei burse, şi pentru asistenţii sociali. Pentru restul sectorului bugetar, deşi au şi ei dificultăţi, nu sunt prevăzute creşteri salariale, deşi legea unitară de salarizarea prevedea o comprimare de jos în sus pentru tot sectorul bugetar". Liderul sindical a subliniat că măsura va duce la demoralizare și reacții sociale și acuză Guvernul că a preferat să îngheţe salariile bugetarilor, în loc să facă o schimbare a contractelor de management în companiile cu capital majoritar sau integral de stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel