Veste bună pentru bugetari, privind salariile: Vor crește

Veste bună pentru angajații din sistemul bugetar. Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a anunțat, joi, că salariile românilor care lucrează atât în administraţia locală, cât și în administrația centrală, vor crește de la 1 ianuarie 2015.

"După ce pleacă instituţiile internaţionale vom putea comunica exact cifra de creşteri salariale. Ca urmare a măsurii implementate de Guvern de creştere a salariului minim pe economie, în momentul de faţă fiind 850 de lei, avem 15 clase de salarizare care se suprapun, de la 1 iulie vom avea 29 de clase de salarizare care se suprapun. Intrăm în discuţii cu instituţiile internaţionale, astfel încât să avem începând cu 1 ianuarie 2015 o creştere decentă a salarizării în sistemul bugetar", a declarat, astăzi, la Timișoara, ministrul Rovana Plumb, în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit Agerpres, scrie economica.net.

Cât despre celelealte categorii de persoane, ministrul Plumb a precizat că instituția pe care o conduce continuă recalcularea pensiilor pentru repararea nedreptăţilor din guvernarea PDL şi are în vedere şi creşterea alocaţiilor de stat pentru copii de la 1 ianuarie 2015, în funcţie de vârsta şi de venitul familiei din care provine minorul.

Ministrul Muncii a dat asigurări că majorarea salariilor bugetarilor va avea loc în mod real, nefiind vorba de simple promisiuni de campanie electorală

De asemenea, ministrul Rovana Plumb a precizat și că nu a agreat măsurile represive luate paneuropean în timpul crizei economice - tăieri de salarii, de pensii sau de alocaţii, şi reduceri ale locurilor de muncă -, care au avut drept urmări sărăcirea oamenilor și adâncirea suferinței umane.

Citește și Ministrul Muncii: Pensiile ar putea crește în 2015. Ce spune Ponta

Citește și Ministrul Muncii: Bătrânii să fie îngrijiți acasă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel