Veste bună. Birocrația din educație, redusă cu 65%

Ministrul Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, a aprobat o instrucţiune pentru reducerea birocraţiei, numărul minim de proceduri la nivelul unităţilor de învăţământ preuniversitar scăzând cu 65%, iar numărul de formulare - cu peste 70%.

Potrivit unui comunicat, documentul a fost publicat în Monitorul Oficial. "MEN a stabilit un număr minim de proceduri, respectiv formulare, utilizate în implementarea Sistemelor de Control Intern Managerial (SCIM), la nivelul unităţilor de învăţământ preuniversitar, astfel încât acestea să devină accesibile tuturor unităţilor şcolare, indiferent de dimensiunea lor. Prin noua instrucţiune, numărul minim de proceduri a scăzut cu 65%, iar numărul de formulare s-a redus cu peste 70%", se arată în comunicat.

Măsurile cresc eficiența angajaților

Ministerul precizează că simplificarea administrativă privind organizarea şi desfăşurarea activităţilor unităţilor de învăţământ preuniversitar are ca obiectiv creşterea calităţii actului educaţional. "Procedurile rămase sunt aplicabile tuturor entităţilor din învăţământul preuniversitar, implementarea acestora reduce semnificativ volumul de lucru al angajaţilor şi, totodată, creşte eficienţa managerială", se precizează în comunicat. Conform MEN, ţinând cont de specificul local, unităţile şcolare pot elabora şi utiliza şi alte proceduri decât cele menţionate în Instrucţiunea 1/2018. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel