Urmărește emisiunea live


Corespondență de la Veneția 2015. Johnny Depp : "E un rău în mine, cu care m-am împăcat demult. Suntem vechi prieteni "

Starul coboara din salupa
Starul coboara din salupa

Dacă la anumite ore, între Casino Lido și Palatul festivalului, laguna este zgâlțâită de urletele fanilor, înseamnă că și-a făcut apariția o vedetă. 

Dacă acestora li se adaugă drăgăstoasele țipete „Johnny come here", atunci, neîndoielnic, a descins, dintr-o șalupă de lux, Johnny Depp. Record de anduranță al fanilor, mai exact al fanelor: 36 de ore de așteptare, o noapte întreagă petrecută sub cerul liber, fiecare pe unde și pe ce a apucat, în spațiul generos al grădinilor festivalului sau din preajma hotelului Excelsior, lucru de neimaginat la Cannes.

Johnny Depp l conferinta de presa

Au venit de peste tot din Italia, de la Roma, Torino, Treviso, Bari, Mantova, mobilizați pe Internet, să-și vadă starul, anunțat cu un film în afara competiției, Black Mass, de Scott Cooper. Obișnuiții locului spun că din 2007, de la venirea lui Brad Pitt, însoțit de Angelina Jolie, nu s-a mai pomenit o asemenea nebunie. Perspectivei unui autograf i se adaugă, acum și demența selfiurilor. Puțin le pasă fetelor că idolul lor s-a cam îngășat, „este mai mult lat decât lung" scria Corirre della sera. Rușine ziariștilor!

Fanele, dupa o lunga asteptare

Am regăsit și eu un actor mult diferit de cel cunoscut la Cannes, la începutul anilor 90. Atunci l-am întâlnit vreo trei ediții la rând, îmbrăcat mereu cu o jachetă de piele, maro, de ai fi zis că nu are altceva prin garderobă, fumând nervos țigară de la țigară. Acum văd că a trecut la ținute gen cam papagal: jachetă verde, pantaloni bej, pantofi alb cu negru, inele punk pe degete, tunsoare asimetrică. La 52 de ani, s-a săturat să fie idolul adolescentelor. Chiar dacă își iubește și își respectă toți spectatorii. La 52 de ani, poate interpreta gangsteri cinici, de o rece și calculată amabilitate.

Zărit în preajma unei unei doamne în vârstă nu știi dacă vrea să o treacă strada sau să-i vină de hac. Precum teribilul James Joseph Bulger, zis și Whitey, protagonistul filmului Black Mass, cel mai cunoscut gangster din Boston, pe capul căruia s-au pus două milioane de dolari, a doua ca sumă după cea destinată lui Osama Bin Laden. Povestea a tentat, de-a lungul anilor, numeroși cineaști, Berry Levinson, Jim Sheridan, Ben Affleck. Johnny Depp i-a împrumutat o distincție de gheață, gata să se topească doar în preajma fiului, căruia îi oferă o anumită educație în cunoștință de cauză: „Ce-ai făcut, azi, la școală"? „I-am dat un pumn în gură unui coleg care mi-a furat creioanele. „Good boy, așa să faci mereu".

În rolul gangsterului din Black Mass

De două ori condamnat la închisoare pe viață pentru 19 crime, după ce s-a descoperit că era și informator al FBI, implicat în comerțul cu arme pentru IRA, Bulger are farmecul periculos al gangsterilor cu ștaif. Depp și-a construit personajul devenind un altul din cap până în picioare, pentru că, ne spunea el, la conferința de presă, transformarea este una dintre obsesiile sale. Poate este de ajuns să ni-l amintim cu mărgele atârnând în pletele lui Jack Sparrow in Pirații din Caraibe sau de deghizările din filmele lui Tim Burton.

Citește și: Veneția 2015. Everestul atins cu mâna

Aici, are ochii neverosimil de albaștri, chelie, părul rămas, așa rar, cum este, pieptănat cu grijă, După fiecare crimă, își reface, atent, freza. Când are ochelari negri, aduce cu CTP. Întrebat de ce poartă mereu pe chip a anumită tristețe, fie că este vorba de roluri poetice sau de cele gansterești, Johnny Depp ne-a făcut o mărturisire tulburătoare: „Nu vreau să umanizez criminalii, poate doar să înțeleg de ce devin unii oameni criminali. În fond, cred că nimeni, când se scoală, dimineața, se bărbierește, când se uită în oglindă, nu își spune, sunt un criminal. Tristețea despre care vorbiți este, mai degrabă, un rău pe care îl simt în mine și cu care m-am împăcat demult. Suntem vechi prieteni. Sper să fiu bine înțeles.

Revenind la rolul de acum, acesta este unul într-un film bun. Am făcut și unele proaste. Just for living "(un zâmbet discret).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel