Vela acuză jocuri politice. OUG pentru scannerele termice, în așteptarea avizelor

Ministerul de Interne, Marcel Vela, afirmă că, până luni, speră ca OUG care permite cumpărarea de scannere termice, să aibă avizele de la Consiliul Legislativ, pentru a fi Ordonanța publicată în Monitorul Oficial, astfel încât să poată să înceapă achiziția. 

”Cel mai important lucru pe care trebuie să-l analizăm este faptul că nu există o legislație vizavi de carantină. OUG regla foarte clar procedurile în care se pot face tot ce ține de carantină. Deocamdată, este suspendat. Sper ca cei de la Consiliul Legislativ luni să dea un aviz -observații, fără observații - astfel încât ordonanța să fie publicată în Monitorul Oficial, altel suntem în imposibilitatea de a achiziționa aceste materiale utile pentru populație”, a declarat Marcel Vela la Parlament, conform Mediafax. 

”Suntem azi în această imposibilitate din cauza unor oameni care nu știu ce gândesc sau ce fac cu privire la interpretarea unor pași legislativi. Sper ca până luni să gândească în interesul românilor, nu în interesul unor altor formațiuni politice. Eu sper ca luni să fie deblocată ordonanța, altfel avem o problemă gravă", a mai spus ministrul interimar de Interne.

Guvernul a adoptat, la începutul acestei săptămâni, înainte de moțiunea de cenzură, OUG pentru a fi cumpărate scanere termice pentru a dota cele 16 aeroporturi internațioanle, 5 către Henri Coandă București și câte două pentru celelalte aeroporturi, unul pe fluxul de intrare și unul pe fluxul de ieșire. Aceeași OUG prevede și reîntregirea stocurilor de urgență medicală, precum și unele măsuri de instituire a carantinei în caz de epidemii. OUG nu a fost publicată în Monitorul Oficial. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel