Vești bune despre includerea României în programul Visa Waiver

Co-președintele Grupului de Prietenie cu România - Romanian Caucus (grup care împărtășește aceleași valori și idei) - din Congresul SUA, Dan Lipinski (Districtul numărul 3 - Illinois), sprijină pe față includerea României în programul Visa Waiver, potrivit lipinski.house.gov.  

„De la revoluția română din 1989, care a pus capăt dominației autoritare comuniste, România a devenit un aliat ferm al Statelor Unite. Aderând la NATO în 2004, România este un adevărat partener de securitate, unul dintre cei mai mari aliați în lupta din Afganistan, gazdă bună a forțelor SUA la Marea Neagră și a brigăzii multinaționale a NATO.

„În ciuda acestui sprijin puternic acordat Statelor Unite și apărării Europei, România este unul dintre puținii aliați democratici care nu se află încă în programul Visa Waiver și cred că asta ar trebui să se schimbe. Includerea României în programul de scutire de vize ar spori cooperarea în domeniul securității, ar spori relațiile comerciale și economice și va spori turismul reciproc."

Ce înseamnă de fapt să fii în programul Visa Waiver?

„Standardele de securitate ale programului includ schimbul de informații privind securitatea cu Statele Unite și raportarea în timp util a pașapoartelor pierdute sau furate. Țările participante sunt, de asemenea, obligate să mențină un nivel sporit de combatere a terorismului, de aplicare a legii, de control la frontieră și de securitate a documentelor. România și-a arătat angajamentul față de Statele Unite și NATO. Și noi ar trebui să demonstrăm angajamentul nostru față de relația bilaterală prin includerea României în Programul de scutire de vize." a spus congresmenul Dan Lipinski

Daniel William Lipinski s-a născut pe data de 15 iulie 1966 este congresmen democrat de Illinois din 2005 și copreședinte al Grupului de Prietenie cu România – Romanian Caucus. El este considerat unul dintre cei mai conservatori congresmeni democrați și membru al „Blue Dog Coalition". În martie anul acesta el, împreună cu celălalt co-președinte al Grupului de Prietenie, republicanul Mike Turner, au avut o întâlnire cu Teodor Meleșcanu - Ministrul român al Afacerilor Externe și cu George Maior – ambasadorul României în SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel