Vasile Dîncu îi felicită pe Sorin Grindeanu și Sevil Shhaideh

Fostul vicepremier Vasile Dîncu îi felicită pe premierul Sorin Grindeanu și pe vicepremierul Sevil Shhaideh pentru Strategia generală de descentralizare promovată de Guvern. 

”Strategia generală de descentralizare a fost promovată de Guvernul României. Este un pas mare pentru reforma administraţiei. Strategia trebuia aprobată înainte vreme de vreo trei premieri care au fost la Palatul Victoria, înainte de Sorin Grindeanu. Fiecare dintre ei s-a codit, nu a avut curajul, a fost păcălit de consilieri sau consultanţi” a scris Vasile Dîncu, pe Facebook. 

Deși admite că mai sunt multe de făcut pentru că încă nu se vor descentraliza competenţe, ci ministerele sunt obligate să analizeze posibilitatea de a descentraliza ce este raţional şi funcţional, el transmite: ”Dar nu se va rupe ţara, asta este foarte sigur, nici Transilvania nu va trece graniţa la unguri. Maximum se vor pierde nişte sinecuri la Bucureşti. Dar cele două ţinte principale vor fi benefice pentru România: 1. Realizarea transferului de competenţe de la nivel central la nivel local care să permită consolidarea aplicării principiului subsidiarităţii; 2. Eficientizarea exercitării competenţelor descentralizate pentru asigurarea de servicii publice de calitate pentru oameni. Felicitari, Sevil! Jos pălăria, Sorin Grindeanu!”. 

Guvernul a aprobat, miercuri, Strategia generală de descentralizare, la propunerea Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel