Vâlcea: Trofee din palmaresul echipei de handbal feminin Oltchim, donate noii campioane a României

O parte însemnată din palmaresul Oltchim Râmnicu Vâlcea, cea mai galonată grupare de handbal din România, va ajunge la actuala echipă a municipiului reşedinţă - SCM, consilierii locali acceptând miercuri, în unanimitate, o donaţie de peste 60 de cupe şi plachete care au aparţinut fostului club sportiv vâlcean. 

Donaţia a fost făcută de un consilier municipal care, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din oraş, a cumpărat de la lichidatorul judiciar al clubului Oltchim aceste obiecte de valoare pentru sportul vâlcean. 'Prin adresa întregistrată la Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea sub numărul 16477 din 18.04.2019, domnul Băjan Ilie, în calitate de administrator al societăţii Farmacia Băjan SRL, a oferit spre donaţie către secţia de handbal din cadrul Sport Club Municipal Râmnicu Vâlcea bunuri formate din cupe cupele sportive care constituie o parte a palmaresului sportiv al Clubului Sportiv Oltchim...

Echipa de handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea este considerată port-drapelul sportului din Vâlcea, un adevărat brand în ţară şi în străinătate, reprezentând o parte a istoriei sportului vâlcean', se arată în hotărârea adoptată de consilierii locali.

Palmaresul Oltchim numără o finală şi cinci semifinale de Liga Campionilor, o Supercupă a Europei, două Cupe EHF, 19 titluri de campioană naţională, 14 Cupe ale României şi o Supercupă a României. Echipa Oltchim Râmnicu Vâlcea a fost înfiinţată în anul 1976 sub denumirea de Asociaţia Sportivă Chimistul, denumire pe care a purtat-o până în anul 1989, când a devenit Club Sportiv Oltchim, principalul sponsor fiind combinatul chimic Oltchim.

În 2013, odată cu intrarea în insolvenţă a companiei vâlcene, echipa de handbal s-a destrămat, conducerea de atunci a clubului vâlcean, rămas fără sponsori şi cu datorii de peste un milion de euro, fiind nevoită să dea drumul tuturor jucătoarelor şi să renunţe la înscrierea în Liga Campionilor, deşi echipa era calificată în grupele principale ale competiţiei europene. Handbalul feminin vâlcea a rămas totuşi în prima ligă naţională, o nouă grupare, ce purta iniţial numele de Asociaţia Handbal Club Oltenia, devenită apoi Handbal Club Municipal Râmnicu Vâlcea, preluând locul lăsat liber de Oltchim.

În 2018, noua echipă a trecut în administrarea Primăriei Râmnicu Vâlcea şi şi-a schimbat numele în SCM Râmnicu Vâlcea. Anul acesta, după şase ani de la dispariţia Oltchim, SCM a câştigat primul titlu de campioană a României. Elevele lui Florentin Pera s-au impus duminică, în penultima etapă a Ligii Florilor, cu scorul de 29 la 26, în faţa echipei CSM Slatina şi şi-au adjudecat prima poziţie în campionatul intern, la trei puncte diferenţă de următoarea clasată - CSM Bucureşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel