EXCLUSIV  Vacanță de coșmar în Mexic. Am luat la întâmplare mai multe agenții și am întrebat dacă mai sunt disponibile oferte turistice acolo

Vacanță de coșmar în Mexic. Am luat la întâmplare mai multe agenții și am întrebat dacă mai sunt disponibile oferte turistice acolo
Vacanță de coșmar în Mexic. Am luat la întâmplare mai multe agenții și am întrebat dacă mai sunt disponibile oferte turistice acolo

În ultimele zile, zeci de români au fost blocaţi și umiliți pe aeroporturile din Mexic, după ce li s-a respins intrarea în ţară din cauza unui scandal cauzat de indivizi care făceau parte dintr-o grupare infracţională - în marea lor majoritate cetăţeni români - care se ocupa cu clonarea cardurilor bancare.  Am dorit să aflăm dacă agențiile de turism continuă să vândă pachete turistice și în momentul de față.

Amintim că românii au fost ţinuţi în condiţii improprii pe aeroport, li s-au luat actele şi telefoanele, iar mai mulţi dintre ei au fost trimişi înapoi în România. Cu atât mai controversat este faptul că agenţiile de turism au vândut pachete spre Mexic, în condiţiile unor alerte de călătorie emise de autorități. 

În acest context al grupărilor infracționale, dar și de Covid-19, am dorit să aflăm dacă și astăzi, 5 februarie 2021, agențiile de turism continuă să vândă pachete spre țara cu pricina. Am luat la întâmplare mai multe agenții din Cluj și am întrebat dacă mai sunt disponibile oferte turistice spre Mexic. Răspunsul a fost negativ, din fericire. Mai mult, ni s-a explicat că suspendarea ofertelor este pe o perioadă nelimitată până când se soluționează situația cauzată de grupările infracționale conduse de românii care au acționat acolo. Dacă ar fi fost doar despre Covid-19, nu se suspendau ofertele.

În schimb, dacă accesăm paginile de internet ale câtorva agenții vedem că există pachete turistice spre Mexic atât pentru luna februarie 2021, dar și pentru Paște 2021 sau iulie-august 2021. 

O altă chestiune care ni s-a semnalat este că trebuie să fim extrem de atenți în ce țară dorim să mergem, să ne punem la curent cu privire la eventuale alerte de călătorie pentru a evita posibile incidente chiar dacă unele agenții de turism au în continuare pachete la vânzare.

Vezi și Scandal români Mexic. Virgil Popescu: Se ştia de alertele de călătorie. De ce s-au vândut pachete?

Autorităţile mexicane au blocat vineri 79 de conturi bancare ale unor indivizi care făceau parte dintr-o grupare infracţională - în marea lor majoritate cetăţeni români - care se ocupa cu clonarea cardurilor bancare şi care opera în Cancun, centru balnear situat în statul Quintana Roo, a informat joi Unitatea de Informaţii Financiare (UIF), citată de EFE.

Vezi și Ce s-a întâmplat în Mexic? Bogdan Chirieac: Am o informație pe surse

Poliția mexicană a descoperit, în urmă cu 2 ani, după ce a primit alerte din SUA, că toate bancomatele din zona Cancun, frecventată de turiști de pe întreg mapamondul, erau controlate de o rețea din România care făcea profituri uriașe, furând banii din conturile turiștilor. Potrivit El Universal, într-o scrisoare trimisă pe data de 10 februarie 2020, FBI a cerut FIU (Unitatea de Investigații Financiare din Mexic) cooperarea pentru urmărirea acțiunilor efectuate de Florian Tudor, presupusul lider al bandei, și de partenerii săi Adrian Constantin Tiugan și Adrian Ninel Enachescu.

VEZI ȘI Cam cum să vrei în Cancun? Români, boicotați Mexicul!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel