USR, legea exploatării gazelor de șist. Deputații USR spun că au fost păcăliți

USR protestează faţă de respingerea în Comisia de Industrii a Camerei Deputaţilor a legii privind interzicerea exploatării gazelor de şist, parlamentarii Uniunii propunând o dezbatere publică pe acest subiect sub egida comisiilor de resort ale Parlamentului. 

Deputaţii USR susţin că au fost convocaţi la şedinţă după ora de începere, astfel încât să nu fie prezenţi la dezbaterea proiectului. 

USR menţionează că prin proiectul de lege nr. 242/2015 se propune interzicerea explorării şi exploatării gazelor de şist în alte scopuri decât cele ştiinţifice şi constituirea unei comisii naţionale aflată în subordinea Parlamentului constituită din reprezentanţi ai partidelor, administraţiei publice, mediului ştiinţific, companiilor din domeniu şi societăţii civile. 

Deputaţii USR intenţionau să propună Comisiei pentru industrii şi servicii amânarea unei decizii, realizarea unei analize a legislaţiei Uniunii Europene în domeniu şi organizarea unei dezbateri publice pe această temă. 

Amendamentele USR vizează întărirea rolului comisiei naţionale privind hidrocarburile neconvenţionale. 

"Am dorit să propunem o dezbatere publică în cadrul comisiei, deoarece sunt necesare mai multe date asupra impactului explorării şi exploatării gazelor de şist pe teritoriul României. Este suspect că şedinţa a început înainte de ora la care a fost programată în condiţiile în care USR depusese amendamente la comisie chiar cu câteva ore înainte de începerea comisiei. Preşedintele comisiei, deputatul PSD Iulian Iancu, a declarat în nenumărate rânduri în timpul comisiei că trebuie să luam decizii informate, care să fie în interesul cetăţenilor, însă se pare că aplică tratament preferenţial în funcţie de interesul propriu pentru o lege sau alta", a declarat deputatul Cristina Prună, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel