Ursul care a omorât un bătrân și a atacat alte două persoane avea rabie

ursul
ursul

Potrivit rezultatelor testelor realizate de specialiştii DSV arată că ursul împuşcat sâmbătă seară, care a omorât o persoană şi a atacat alte două, era bolnav de rabie. Autorităţile de la Direcţia Sanitar Veterinară susţin că nu mai există dubiu că ursul împuşcat sâmbătă este animalul care a atacat trei persoane în zona Dealu Frumos și Dealu Mare din judeţul Dâmboviţa.

"Ursul era bolnav de rabie. Se face şi examenul histopatologic. Rezultatele vor fi gata marţi, în jurul orelor 12. Nu mai există îndoială că ursul era bolnav de rabie. Sigur acest urs este cel care a atacat. Ursul are o agresivitate înnăscută dar faptul că a atacat ziua, faptul că era infectat în momentul atacului arată un comportament agresiv deviant. Acest urs este cel care a atacat. Urmează să facem informarea pentru programul de măsuri de vaccinare antirabică a vulpilor în luna noiembrie", a declarat dr. Sandu Toles, director DSVSA Dâmbovița, pentru România TV.

 "Se instituie o zonă de supraveghere pe o porţiune de 10 km şi se instituie o zonă de carantină pe o zonă de 30 km. Nu vorbim de împuşcarea animalelor sălbatice, vom verifica dacă mai sunt alte animale muşcate sau agresate", a mai spus reprezentantul DSV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel