Urmărește emisiunea live


Urs prins într-un laţ la Buciumeni, Dâmbovița

Satul Dealu Mare din comuna  Buciumeni, județul Dâmbovița, este invadat în ultima perioadă de animale sălbatice. Turme de porci mistreți, dar și numeroși urși dau târcoale gospodăriilor în căutare de hrană, mai ales că în acest an nu există producție de fructe.

Sătenii din Dealu Mare au intrat în panică. miercuri, după ce un urs de circa 200 de kilograme a căzut în capcana unui laț în apropierea unei locuințe. 

Proprietarul grădinii a anunțat imediat organele competente, acestea tranchilizând animalul în vederea relocării în zona Leaota. 

Intre timp, oamenii legii au întocmit  dosar penal pentru infracţiunea de braconaj cinegetic.

Localitatea Dealu Mare nu este la primul incident de acest fel. În urmă cu doi ani o femeie a fost atacată de urs în timp se ce afla la păscut cu animalele. Tot în apropiere, la câțiva kilometri, la Dealu Frumos, comuna Pietroșița, un bărbat a fost omorât de urs, iar un altul a fost atacat de animal chiar pe marginea DN 71, care face legătura cu Sinaia. Atunci, ministrul Mediului la acea vreme, Rovana Plumb, a declanșat o operațiune de amploare de capturare a animalului, care ulterios s-a dovedit a fi turbat. 

Citește și: Ursul ucigaș a făcut o nouă victimă: Directorul APM Dâmbovița a demisionat

Zona respectivă aparține de  "Asociația de vânătoare și pescuit Dunarea 2007" din București, un fond de vănătoare privat, fond în care animalele sălbatice s-au înmulțit peste măsură. O campanie de reducere a sălbăticiunilor este necesară, deoarece nu este exclus ca aici să ne mai întâlnim cu evenimente de această natură, mai ales că de acum locuitorii vor merge la cules de ciuperci prin pădurile din apropiere, iar lipsa fructelor din livezi reprezintă un motiv ca animalele sălbătice să se apropie de gospodăriile oamenilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel