Unui bărbat i-a fost amputat piciorul greșit

Pixabay
Pixabay

Unui bărbat de 82 de ani din Austria i-a fost amputat piciorul greșit. 

Un spital din Austria a recunoscut greșeala care a lăsat un bărbat fără piciorul bun. Medicii au amputat din greșeală piciorul drept al acestuia, fiind piciorul sănătos, informează CNN

Pacientul de 82 de ani trebuia să aibă piciorul stâng amputat marți, dar din cauza unei „erori umane” i-a fost îndepărtat piciorul drept chiar deasupra genunchiului, au declarat reprezentanții Clinicii Freistadt vineri, 21 martie. Eroarea a survenit după ce un angajat din cadrul personalului auxiliar al spitalului a pus semnul destinat piciorului de operat pe piciorul greșit. 

„În cursul zilei de joi, în timpul procedurii standard de schimbare a pansamentului, a fost descoperită nefericita greșeală, cauzată de o greșeală umană. O combinație dezastruoasă de circumstanțe a dus la amputarea piciorului drept a pacientului în loc de cel stâng”, este precizat în comunicatul remis de clinica ce se situează la granița dintre Austria și Cehia. 

O anchetă a fost demarată 

Pacientul suferea de mai multe comorbidități care i-au afectat starea generală de sănătate și ambele picioare. În urma greșelii a fost necesară îndepărtarea piciorului stâng tot deasupra genunchiului, pacientul rămânând fără ambele picioare. 

Familia pacientului a fost informată și un serviciu de ajutor psihologic a fost pus la dispoziția membrilor familiei. Toate datele despre greșeala comisă în cadrul spitalului au fost centralizate și trimise procurorului regional. 

„De asemenea, dorim să adăugăm că vom face tot ce ne stă în putință pentru a desluși cazul, pentru a investiga toate procesele interne și pentru a le analiza într-un mod cât mai critic. Orice măsură necesară va fi luată imediat”, mai este menționat în comunicatul spitalului. 

Tot în comunicat este adus la cunoștință faptul că medicul chirurg care a realizat operația a solicitat să nu muncească până la clarificarea și finalizarea anchetei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel