Un urs a intrat în curtea unei şcoli. Mai mulţi elevi erau în zonă!

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Atacurile urşilor în oraşe sunt tot mai dese şi mai riscante. 14 copii au fost în pericol după ce un urs a intrat în curtea unei şcoli şi a trecut la câţiva metri distanţă de elevii care erau pe terenul de sport. Din fericire, zona era împrejmuită şi nimeni nu a fost rănit, scrie observator.tv. 

Camerele de supraveghere au suprins momentul în care animalul sălbatic trece în fugă prin curtea unităţii de învăţământ. La doar 5 metri distanţă, pe terenul de sport, 14 copii sunt la ora de educaţie fizică.

Oamenii spun că urşii s-au înmulţit peste măsură în zonă în ultimii ani. Agenţia de Mediu din Mureş cere revenirea la cotele de vânătoare pentru a putea împuşca 100 de exemplare.

Într-o altă parte a ţării, în Gorj, oamenii se apără cum pot. Un urs a fost găsit captiv într-un laţ în pădure. A fost tranchilizat şi eliberat în pădure.

România are cea mai mare populaţie de urşi din Europa, peste 6.500. Ministerul Mediului vrea să dea derogare pentru împuşcarea a 140 de urşi în toată ţara. Anul acesta, pentru întregul judeţ s-au cerut 13 autorizaţii, dar au fost eliberate două.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel