Un nou centru pentru paşapoarte

Pașapoarte
Descriere foto: Pașapoarte

MAI anunţă deschiderea unui nou centru pentru paşapoarte.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunţă luni că va fi deschis un nou centru pentru paşapoarte în Bucureşti, în Sectorul 3, ca măsură pentru buna gestionare a eliberărilor de paşapoarte din perioada de vară, în contextul noii legi privind prelungirea termenelor paşapoartelor electronice, act normativ aflat la promulgare.

Noul punct urmează să fie deschis luna viitoare într-un mall. Potrivit MAI, luni a avut loc o videoconferinţă cu prefecţii, precum şi cu şefii serviciilor de paşapoarte şi înmatriculări de la nivelul întregii ţări, având ca temă de discuţie modul de organizare a activităţii pentru perioada de vară, astfel încât să se evite aglomerarea la ghişeele de eliberare a documentelor de călătorie sau a permiselor de conducere/certificatelor de înmatriculare.

Cu acest prilej, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a făcut o informare asupra stadiului proiectului de act normativ pentru modificarea legislaţiei privind paşapoartele, subliniind că acesta conţine cel puţin două reglementări care ar trebui să conducă la reducerea aglomeraţiilor.

În cadrul videoconferinţei s-a discutat inclusiv despre delegarea sau detaşarea a 12 angajaţi de la Direcţia Generală de Paşapoarte la Serviciul de Eliberarea a Paşapoartelor din Bucureşti şi la Serviciul de Eliberarea a Paşapoartelor din Ilfov pentru perioadele 15 iunie - 15 august şi 15 august - 15 octombrie.

Vezi şi: Brexit: Marea Britanie, decizie în privința pașapoartelor


 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23