Un ministru ia birocrația în piept! Cum vine peste autoritățile locale

Ministrul pentru Societatea Informațională, Sorin Grindeanu, a vorbit miercuri, la DCNews Live, despre problemele pe care le întâmpină în implementarea și dezvoltarea anumitor proiecte din cauza birocrației. 

Sorin Grindeanu a explicat cum încearcă să lupte, din fruntea Ministerului pentru Societatea Informațională, cu birocrația.

”Toată experiența din ultimele șase luni, legată de obținerea de autorizații, de birocrație, și nu doar birocrație, ci și interese de alt tip, ne-au făcut să facem următorul lucru: dincolo de transpunerea Directivei 61, care simplică într-o anumită formă extinderea acestei infrastructuri și care de ceva timp este pe site-ul Ministerului, pentru dezbatere publică, avem în acest moment, tot pe site, pentru dezbatere publică, normele de aplicare a acestor extinderi de infrastructură de acest tip. 

Interesul meu este să vin peste autoritățile locale, cel puțin pe domeniul pe care îl coordonez, să nu mai inventeze lucruri.

(...) Cred că e important, dacă vrem să ne referim la viitor, să venim peste autorități și să simplificăm foarte mult, cel puțin în domeniul ăsta, tot ceea ce ține de autorizație de construcție, de extinderi de infrastructuri ș.a.m.d. ”, a declarat Sorin Grindeanu la DCNews Live.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel