Un milliardar chinez, inculpat în SUA pentru fraudă

Un miliardar chinez, fondatorul gigantului aluminiului Zhongwang, a fost inculpat în SUA pentru rolul său într-o fraudă cu taxe vamale, relatează AFP.

Potrivit actului de inculpare, Liu Zhongtian, fondator şi fost CEO al grupului, este suspectat că a ascuns natura importurilor de aluminiu din SUA pentru a evita plata unei sume de 1,8 miliarde de dolari în taxe vamale.

El este acuzat că, începând din 2008, a prezentat piese de aluminiu extrudat drept palete din aluminiu, un produs finit taxat mult mai puţin.

Liu Zhongtian, de 55 de ani, supranumit "Big Boss" sau "Unchiul Liu", potrivit actului de inculpare, nu a fost arestat. Potrivit media americane, el se află în China.

El este urmărit penal de un tribunal federal din Los Angeles, alături de compania Zhongwang, alţi responsabili şi societăţi paravan.

Anunţul privind inculparea sa intervine în contextul în care Washingtonul a reluat miercuri negocierile comerciale cu Beijingul, suspendate în luna mai.

Cele două ţări sunt angajate de peste un an într-o dispută comercială care s-a tradus prin impunerea reciprocă de taxe vamale punitive pe produse în valoare de peste 360 de miliarde de dolari anual, notează AFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel