Un miliardar intenţionează să zboare în spaţiu la 11 iulie, înaintea lui Jeff Bezos

Un miliardar intenţionează să zboare în spaţiu la 11 iulie, înaintea lui Jeff Bezos
Un miliardar intenţionează să zboare în spaţiu la 11 iulie, înaintea lui Jeff Bezos

Miliardarul britanic Richard Branson intenţionează să zboare în spaţiu la bordul navei companiei Virgin Galactic, pe care a fondat-o, la 11 iulie, a declarat compania joi, relatează AFP.

Dacă acest calendar va fi respectat, el l-ar depăşi pe fondatorul Amazon, Jeff Bezos, care l-a anunţat că va zbura în spaţiu pe 20 iulie, la bordul unei rachete a propriei companii, Blue Origin. Competiţia se dezlănţuie între cei doi bărbaţi, care au creat companii în sectorul turismului spaţial, cu zboruri suborbitale scurte.

'Fereastra pentru următorul zbor test al SpaceShipTwo Unity (navă spaţială) se deschide pe 11 iulie, sub rezerva condiţiilor meteorologice şi a verificărilor tehnice', a precizat Virgin Galactic într-un comunicat. Richard Branson va evalua experienţa astronautului privat şi va urma aceleaşi antrenamente, pregătire şi zbor ca şi viitorii astronauţi de la Virgin Galactic.

Compania îşi va folosi observaţiile privind antrenamentul şi experienţa de zbor pentru a îmbunătăţi călătoria pentru toţi viitorii clienţi astronauţi, a explicat sursa citată. De asemenea, zborul va fi pentru prima dată transmis online în direct de companie, conform Agerpres.

O femeie îl va însoți pe Bezos în spațiu

O femeie de 82 de ani, Wally Funk, îl va însoţi pe Jeff Bezos în spaţiu la bordul unui zbor al companiei sale Blue Origin, pe 20 iulie, devenind cea mai vârstnică persoană care călătoreşte în spaţiu, a anunţat joi compania, potrivit AFP.

 Cine va mai zbura alături de Jeff Bezos



Funk va fi al patrulea pasager al acestui prim zbor cu echipaj al companiei de turism spaţial, alături de miliardar, de fratele său, Mark Bezos, şi de câştigătorul unei licitaţii al cărui nume nu a fost încă dezvăluit, transmite Agerpres.


În anii '60, Wally Funk făcea parte dintr-un program privat numit "Mercury 13", un grup de 13 femei care au trecut aceleaşi teste ca şi astronauţii bărbaţi selectaţi în cadrul programului Mercury al NASA pentru a trimite primii americani în spaţiu.

"Mi-au spus că am făcut treaba mai bine şi mai repede decât oricare dintre bărbaţi", a declarat Wally Funk într-un videoclip postat pe contul de Instagram al lui Jeff Bezos la momentul anunţului. "Am spus că vreau să fiu astronaut. Dar nimeni nu a vrut să mă ia. Nu credeam că voi merge vreodată acolo-sus. Voi iubi fiecare secundă" (Vezi știrea aici).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel