Un mare supermarket, închis. Vindea produse expirate, reetichetate

Un punct de lucru al unui supermarket din municipiul Constanţa a fost închis pentru o lună de comisarii Protecţiei Consumatorilor, până la remedierea mai multor deficienţe constatate în urma unui control al acestora.

"CRPC Regiunea Sud-Est (Galaţi) a emis Decizia nr.1 din 25.01.2018 prin care s-a dispus sancţiunea complementară prevăzută de art. 56 alineatul 1 litera a) din actul normativ OG 21/1992 cu completările şi modificările ulterioare, constând în închiderea temporară a unităţii pe o durată de 1 (una) lună, respectiv a punctului de lucru supermarket Mega Image din Constanţa, bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, bloc LV16, jud. Constanţa ca urmare a propunerii făcute de CJPC Constanta prin PVCC nr.883984 din 14.01.2019. De asemenea, s-a emis şi Decizia nr.1 din 18.01.2019 de încetare a practicilor comerciale incorecte către acelaşi operator economic", a transmis şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa, Horia Constantinescu.

Promoţii expirate, traduceri incomplete şi informaţii înşelătoare,

Constantinescu a anunţat, pe 8 ianuarie, că în timpul verificărilor desfăşurate pe parcursul zilei la patru magazine dintr-o reţea de supermarketuri au fost identificate promoţii expirate, traduceri incomplete şi informaţii înşelătoare, abateri repetate în ultimele şase luni, pentru care intenţionează să propună suspendarea temporară a activităţii.

"În cursul acestei dimineţi am desfăşurat o acţiune operativă la magazinele Mega Image, plecând de la observarea reetichetării sucurilor 'fresh' de portocale, care erau de fapt expirate. Au fost lăsate patru invitaţii, iar abaterile constatate sunt în mare majoritate repetate, raportându-ne la actele încheiate în ultimele şase luni. Promoţii expirate, traduceri incomplete, informaţii înşelătoare, lipsa informaţiilor, aşa cum sunt cerute de actele normative în vigoare, deficienţe majore la raionul de legume-fructe, lipsa etichetării conform exigenţelor legale la produsele de rotiserie, curăţenie precară şi proceduri nesigure etc.", declarase şeful CJPC Constanţa.

Vezi și: Un cunoscut prezentator tv din România recunoaște: Sunt gay! Ce dacă?

Admitere liceu şi facultate, modificare. Anunț important pentru elevi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel