Un deputat PSD vrea să facă ordine în presă

Deputatul PSD Marius Sorin Bota a participat, la Suior, judetul Maramures, la un workshop organizat de TVR Cluj, cu titlul RECONECTAREA DIASPOREI – DIPLOMATIA DIGITALA – POST-JURNALISM.

"La eveniment au participat oameni din mass media, din mediul politic, socio-economic si cutural, atat din Romania, cat si din Republica Moldova. Dincolo de discutiile despre plecarea masiva a romanilor din tara, se simte nevoia confruntarii unei realitati care are ca trasatura circularea resurselor.

Unul din aspectele de care sunt interesate foarte multe state de origine ale migranților, care au diaspore mari, este intoarcerea resurselor spre tara de origine. Un alt subiect de interes discutat la acest workshop a fost despre diluarea rolului presei, institutie cu rol de selectie, verificare si informare după norme clare. Acest demers profesionalizat ar crea o detasare a informatiei de zvon si, totodata, configurarea unui traseu constient de la cuvant la imagine si informatie pentru a reda realitatea. In aceste conditii se traseaza o granita foarte fina intre adevar si neadevar, perceptibilă numai pentru cei avizati.

Lumea virtuala este una aducatoare de beneficii si face posibila, din pacate, comunicarea – capcana. Unul din aspectele care se afla in continua crestere este faptul ca in viitorul nu foarte indepartat nu vor mai exista jurnalisti de profesie, ci fiecare va fi propriul sau jurnalist pe bloguri si retele de socializare. Noile tehnologii modifica rolul presei si valoarea comunicarii in spatiul virtual", a transmis Marius Sorin Bota.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel