Un câine polițist a reușit să găsească o femeie dispărută

Pixabay
Pixabay

O femeie dispărută a fost găsită de un câine polițist. 

Un câine poliţist de la IPJ Argeş a găsit, vineri, o femeie de 32 de ani care dispăruse de la domiciliu, transmite Agerpres. Potrivit IPJ Argeş, poliţiştii din Câmpulung au fost sesizaţi vineri după-amiază, prin apel la 112, de către o femeie din Ţiţeşti, că nora sa a plecat voluntar de la domiciliu şi nu s-a mai întors.

În urma sesizării, peste 35 de poliţişti, jandarmi, membri ai familiei şi voluntari au demarat, de urgenţă, căutările, având informaţii că în jurul orei 11,00 femeia fusese văzută deplasându-se pe islazul din localitate, către pădure.

"A fost solicitat sprijinul echipajului canin, format din câinele de urmă Tod şi conductorul său, agentul şef Dumitraşcu Dan. În aproximativ 15 minute, datorită aportului pe care l-a avut câinele de urmă, femeia a fost găsită, la aproximativ 300 de metri de locuinţă, într-o zonă cu vegetaţie", precizează sursa citată.

Tod, în vârstă de 6 ani, este câine poliţist în cadrul IPJ Argeş din anul 2015, iar în anul 2016 a urmat Cursul de calificare - prelucrare urmă miros uman. În acest an, Tod a participat la aproximativ 20 de misiuni.

Droguri de milioane de dolari

Câinii polițiști se pot dovedi adevărate ajutoare. Poliţia din statul american Indiana a confiscat o jumătate de tonă de marijuana în valoare de 8 milioane de dolari datorită unui câine polițist. Patrupedul a simțit mirosul drogurilor în timpul unei opriri în trafic, relatează Agerpres. Întâmplarea a avut loc marţi după-amiază în momentul în care un ofiţer de poliţie a percheziţionat o camionetă după ce a oprit-o pentru o încălcare a regulilor de circulaţie în afara Lowell, în nord-vestul statului Indiana.

"În timpul percheziţiei, ofiţerii au descoperit 38 de cutii mari şi 6 saci de gunoi negri.", a declarat poliţia din Indiana.

"Cutiile erau înfăşurate în folie de plastic neagră. În interiorul cutiilor s-au descoperit 1.264 de pungi sigilate individual, fiecare cântărind circa 680 de grame, care conţineau un produs dintr-o plantă verde. În urma testării conţinutului s-a descoperit că era vorba despre marijuana.", a mai spus poliţia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel