UDMR îi ia apărarea lui Tánczos Barna, dar tace mâlc față de refuzul ministrului de a vorbi în limba română - Video

foto captură video Declic
foto captură video Declic

UDMR a reacționat, prin grupurile sale parlamentare, după ce ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, ar fi fost supus unei campanii de dezinformare. 

Cu privire la afirmația că ministrul Tanczos Barna nu asigură protecţia parcurilor naţionale, UDMR transmite, printr-un comunicat de presă: ”Această afirmaţie este falsă pentru că, tocmai la propunerea ministrului Tanczos Barna, a fost introdusă şi în programul de guvernare pentru anul 2021 prevederea ca 75% din suprafaţa fiecărui parc naţional să fie strict protejată, iar proprietarii să fie compensaţi pentru restricţiile care decurg din această situaţie. Având în vedere că anumite părţi din zonele parcurilor naţionale erau deja strict protejate, propunerea ministrului Tanczos Barna, care ţine cont de recomandările internaţionale, a fost de a extinde acest nivel de protecţie la trei sferturi din suprafaţa totală, adică la 75%. Această propunere a fost susţinută de coaliţie”. 

Ce mai transmit parlamentarii UDMR în apărarea ministrului Barna

Procedurile de extindere a ariilor strict protejate sunt deja demarate, având loc consultări cu ONG-urile și comunitățile locale. 

”Prin urmare, este de neînţeles de ce a fost nevoie de o campanie de defăimare la sfârşitul lunii septembrie, în condiţiile în care lucrările au început mult mai devreme şi, totodată, s-a ieşit din impas după o perioadă îndelungată, doar dacă singurul scop nu era de a discredita ministrul. Exploatarea şi prelucrarea lemnului în scop comercial în zonele strict protejate sunt activităţi interzise proprietarilor, iar conform reglementărilor europene aceştia sunt compensaţi pentru cantitatea de lemn care nu poate fi prelucrată. Şi în acest domeniu s-a făcut un pas important pentru că, după o perioadă îndelungată, în timpul mandatului ministrului Tanczos Barna, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a reuşit să plătească toate datoriile, să achite compensaţiile la zi, adică pentru prima dată proprietarii de păduri au fost despăgubiţi la timp pentru pierderea de venituri din exploatarea pădurii", transmit parlamentarii UDMR.

”Deputații și senatorii UDMR îl asigură pe Tánczos Barna de întreg sprijinul lor și consideră că acesta s-a dovedit a fi un ministru al Mediului cu cele mai multe rezultate din ultimii ani. De asemenea, parlamentarii Uniunii condamnă propaganda nefondată, neadevărată și tendențioasă îndreptată împotriva ministrului. Suntem convinși că Tánczos Barna este garanția că angajamentele asumate în programul de guvernare sunt puse în practică, acesta beneficiind, în continuare, de toată încrederea grupurilor parlamentare ale UDMR din Parlament” conchide sursa citată. 

UDMR nu spune nimic despre faptul că ministrul Tánczos Barna a refuzat să vorbească în limba română. 

”Comunitatea Declic cere liderului UDMR, Kelemen Hunor, și premierului Nicolae Ciucă să îi retragă sprijinul politic, respectiv să îl demită pe ministrul Mediului, Tánczos Barna, din cauza comportamentului sub demnitatea funcției de membru al Executivului, precum și pentru lipsa de măsuri adecvate pentru protejarea pădurilor din parcurile naționale.

Reprezentanții Declic consideră că Tánczos Barna nu mai poate fi un partener de dialog cu societatea civilă după scandalul iscat, sâmbătă, de însuși ministrul Mediului, în timpul Caravanei Declic de protejare a pădurilor. Ministrul i-a apostrofat pe membrii Declic și a refuzat dialogul civilizat, în Sâncrăieni, satul său natal, în timp ce mai mulți localnici care au venit odată cu el adresau injurii activiștilor de mediu” arată un comunicat Declic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel