Rusia anunţă noi retrageri militare

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Rusia a anunţat că îşi continuă retragerea echipamentelor şi unităţilor militare din Crimeea, peninsula ucraineană anexată de Moscova, şi din regiunile ruse din apropiere.

Rusia a anunţat joi că îşi continuă retragerea echipamentelor şi unităţilor militare din Crimeea, peninsula ucraineană anexată de Moscova, şi din regiunile ruse din apropiere, unde aceste desfăşurari alimentau temerile privind o invazie a Ucrainei, relatează France Presse, citat de Agerpres.

'Astăzi, trenuri de echipamente grele de la unităţile Districtului Militar de Sud, care şi-au îndeplinit misiunile pe terenurile de antrenament din Crimeea, s-au întors la bazele lor din Cecenia şi Daghestan, după o deplasare de peste 1.500 de kilometri pe calea ferată', a asigurat purtătorul de cuvânt al armatei ruse, Igor Konaşenkov.

La începutul zilei, televiziunea publică rusă a publicat un videoclip care arăta un tren încărcat cu camioane militare traversând podul ce leagă Crimeea de teritoriul rus.

Purtătorul de cuvânt al armatei ruse a anunţat şi revenirea la bazele lor a unităţilor Armatei 1 blindate din Districtul Militar de Vest, care au participat la manevre militare în regiunile Kursk şi Briansk, în apropierea Ucrainei.

Potrivit lui Konaşenkov, aceste vehicule blindate sunt în prezent transportate pe calea ferată spre bazele lor din regiunea Nijni Novgorod, la 400 km est de Moscova.

El a adăugat că unităţile de sprijin logistic din Districtul Militar de Vest, după ce au terminat manevrele în regiunea Kursk, s-au alăturat deja garnizoanei lor din Dzerjinsk, în regiunea Nijni Novgorod, după o călătorie de 700 de kilometri. Nu s-a oferit niciun indiciu cu privire la numărul de militari transportaţi.

Konaşenkov: Exerciţiile militare continuă între armatele rusă şi belarusă

Konaşenkov a adăugat că exerciţiile militare continuă între armatele rusă şi belarusă pe terenurile de antrenament din Belarus. Occidentalii sunt îngrijoraţi de mai multe săptămâni de riscurile unui atac asupra Ucrainei de către Rusia, care este acuzată că a comasat peste 100.000 de soldaţi la graniţele acestei ţări.

După săptămâni de escaladare, Rusia, care neagă orice plan de invazie, a anunţat marţi şi miercuri retragerea unei părţi din trupele sale. Dar occidentalii au declarat că nu au constatat în fapte acest recul militar şi Casa Albă chiar a acuzat Moscova că a trimis şi mai multe trupe, aminteşte AFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel