Turul Franţei - Luke Rowe şi Tony Martin, excluşi după o altercaţie

Germanul Tony Martin (Jumbo) şi britanicul Luke Rowe (Ineos), implicaţi într-o altercaţie la finalul etapei a 17-a a Turului ciclist al Franţei, desfăşurată miercuri, au fost excluşi din cursa care are loc în Hexagon, a anunţat juriul comisarilor, citat de AFP.

Cei doi rutieri s-au şicanat cu mai puţin de 15 km înainte de sosire, după ce Martin a blocat o tentativă de depăşire a lui Rowe, obligat să iasă pentru scurt timp de pe şosea. Britanicul i-a răspuns printr-o lovitură la nivelul feţei, conform imaginilor difuzate de televiziune. Juriul a avut la dispoziţie imagini suplimentare, în afara celor difuzate în direct.

Pe lângă excluderea din Turul Franţei, Rowe şi Martin vor fi obligaţi să achite şi câte o amendă de 1.000 de franci elveţieni (910 euro), fiindu-le retrase şi 50 de puncte în clasamentul UCI.

Ambii ciclişti au regretat incidentul şi şi-au cerut scuze după încheierea etapei. "Amândoi îndeplinim acelaşi rol, avem acelaşi loc de muncă. Nu a fost nimic, cu adevărat. Doar ne-am jenat unul pe celălalt. Am trecut împreună linia de sosire şi ne-am strâns mâinile. Aşa este o cursă de ciclism", a declarat Rowe.

Echipele Jumbo şi Ineos au anunţat ulterior că au făcut apel împotriva deciziei juriului comisarilor Turului Franţei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel