Turcan, despre abrogarea Legii recursului compensatoriu. Anunțul zilei

Raluca Turcan FOTO AGERPRES
Raluca Turcan FOTO AGERPRES

Raluca Turcan a anunțat că Guvernul Orban își va asuma răspunderea pentru abrogarea Legii recursului compensatoriu.

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat că Guvernul Orban își va asuma săptămâna aceasta răspunderea pentru abrogarea Legii recursului compensatoriu și pentru prorogarea pensionării anticipate a magistraților. Ministrul Justiției va merge la CEDO pentru a prezenta situația justiției din România.

Săptămâna aceasta ne angajăm răspunderea pe recursul compensatoriu, pe prorogarea pensionării anticipate a magistraților, pe trecerea de la complete de doi la cele de trei judecători și pe trecerea de la doi la patru ani în ce privește școlarizarea pentru INM. Această corectare a legislației pe Justiție este necesară cât mai urgent pentru a nu bloca sistemul judiciar. În plus, este cerută și de raportul MCV. Există un acord scris al CSM în legatură cu aceste prorogări. În ce privește recursul compensatoriu, motivarea este dată de creșterea ratei de recidivă a celor eliberați. Știm că el reprezintă lege penală mai favorabilă, dar este important ca, pentru viitor, să prioritizăm siguranța oamenilor. Atât cât rămâne în vigoare legea PSD a recursului compensatoriu, fiecare secundă cu această lege în vigoare amenință viața de zi cu zi a românilor", a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Viceoremierul a anunțat, totodată, că ministrul Justiției se va deplasa la CEDO pentru a prezenta situația justiției din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel