Tudose, discuție DURĂ: Nu se poate! Anul trecut erau mai multe

Premierul Mihai Tudose a spus că va avea o discuție foarte dură cu Radu Puchiu, secretar de stat, după lansarea ceremoniei de deschidere a Programului Oficial de Internship al Guvernului, ediția 2017.

"După lansarea programului, voi avea o discuție foarte dură cu al nostru coleg Radu Puchiu. De ce sunt numai 100 de locuri? De ce nu sunt mai multe locuri? Anul trecut au fost mai multe. Data viitoare, să creștem pentru că înțeleg că sunteți 100 din 3200 și ceva de persoane. Nu știu nicio o facultate unde să fie 30 de oameni pe un loc. Vă mulțumesc pentru faptul că ați insistat", a zis Mihai Tudose.

Apoi, răspunsul lui Radu Puchiu a fost: "Așa este, am redus numărul de locuri. Există și o explicație. Poate în edițiile viitoare vom stabili un cadru clar de câte locuri și eventual sper să ne ajute și legea care este în curs de dezbatere".

Internship.Gov.Ro este programul oficial de Internship organizat de către Guvernul României, dedicat studenților și tinerilor absolvenți.

Programul Oficial de Internship al Guvernului României a debutat în anul 2013 cu 25 de interni care au parcurs acest Program la nivelul structurilor din Palatul Victoria. În anii următori, Programul a fost extins succesiv la nivelul ministerelor și instituțiilor subordonate, astfel încât, aflat în pragul celei de-a cincea ediţii, în rândul absolvenţilor Programului InternshipGovRo se numără 684 de tineri.

În 2017, ministerele şi autorităţile din subordine la nivelul cărora vor activa stagiarii au fost evidenţiate în urma rapoartelor de activitate ale absolvenţilor din ediţiie 2015 si 2016.

Programul Oficial de Internship al Guvernului României, ediţia a V-a, se va derula în această vară în perioada 17 iulie – 18 septembrie 2017 și va oferi tinerilor oportunitatea de familiarizare cu metodele de lucru ale administraţiei publice centrale. Dincolo de activitatea zilnică în cadrul administrației centrale, stagiarii vor avea ocazia să participe la discuții și mese rotunde în prezența unor înalți oficiali ai statului român, precum și la training-uri și workshop-uri tematice.

De ce organizează Guvernul un program de Internship

Programul oferă tinerilor oportunitatea de a beneficia de experiența profesională în cadrul administrației centrale. În acest sens, se urmărește îndeplinirea următoarelor obiective:

oferirea unei experiențe directe și unice pentru tineri prin implicarea acestora în cadrul activităților întreprinse la Palatul Victoria și în celelalte instituții participante în program;

dobândirea de experiență și cunoștințe practice de către tineri, precum și facilitarea înțelegerii de către aceștia a procesului de guvernare;

cultivarea spiritului civic al tinerilor cu potențial pentru motivarea acestora în a se desăvârși profesional în România.

De cealaltă parte, beneficiul administrației ca urmare a organizării acestui program derivă din inovația și energia tinerilor, elemente ce au potențialul de a îmbunătăți eficiența activității administrației.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel