Tudorel Toader-Iohannis: A hotărât ziua când sesizează CCR. Respingerea revocării lui Kovesi

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a hotărât ziua când va trimite sesizarea la CCR, după ce Iohannis a decis menţinerea Laurei Codruţa Kovesi, în funcţia de procuror şef al DNA.

Într-o intervenţie de presă de miercuri, ministrul Justiţiei Tudorel Toader a precizat că "preşedintele nu a venit cu argumente juridice, nu a venit cu argumente manageriale şi, mai mult, ne-a spus înaintea raportului meu că nu o va revoca".

"Am vorbit cu doamna premier chiar ieri (marţi - n.r.) i-am prezentat principalele elemente pe care le poate prinde sesizarea CCR. A rămas ca zilele acestea voi finaliza seizarea, ca să valorific şi documentul politic de la preşedinte. Luni mă voi întâlni cu doamna premier din nou, îi  voi prezenta sesizarea în amănunt, sper ca dânsa să fie de acord să şi-o însuşească şi tot luni sesizăm Curtea Constituţională" a precizat ministrul.

"Draftul de sesizare este făcut, dar trebuie să-l completez şi cu argumentele pe care le-a adus preşedintele în documentul de respingere a solicitării de revocare. Doamna Dăncilă este de acord cu această sesizare. N-a văzut forma finală, dar, din ce i-am prezentat până acuma, mi-a spus că este de acord." a încheiat Tudorel Toader.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel