Urmărește emisiunea live


Trump îl amenință pe DeSantis și îl avertizează să nu candideze la președinție în 2024

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Fostul președinte Donald Trump l-a amenințat pe guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, avertizându-l să nu candideze împotriva lui la viitoarele alegeri prezidențiale din 2024.

Fostul președinte al SUA, Donald Trump, l-a avertizat pe colegul guvernator republican al Floridei, Ron DeSantis, să nu își depună candidatura la alegerile prezidențiale din 2024.

"Nu știu dacă va candida. Cred că dacă va candida s-ar putea răni foarte rău. Chiar cred că s-ar putea răni grav", a spus Trump în timpul unui interviu acordat  Fox News,  după un miting din Ohio, potrivit Almayadeen.

Dacă s-ar întâmpla ca Trump să fie nevoit să se înfrunte electroral cu guvernatorul Floridei înainte de alegerile prezidențiale din 2024, fostul președinte a sugerat că va folosi informații nemăgulitoare despre oponentul său GOP în încercarea de a submina perspectiva realegerii sale.

Cu toate acestea, în ciuda dușmăniei ferme, când vine vorba de candidatura pentru Casa Albă, Trump a anunțat marți că a votat în favoarea lui DeSantis  pentru postul de guvernator.

În urmă cu doar două zile, Trump l-a batjocorit în mod deschis pe DeSantis în timpul unui miting organizat în Pennsylvania, numindu-l pe guvernator ”Ron DeSanctimonious”. Însă, a doua zi, el le-a spus susținătorilor din Miami să voteze pentru DeSantis: ”Indiferent pentru cine votați, trebuie să votați”, a spus Trump reporterilor marți.

DeSantis, au arătat sondajele finale, a câștigat deja, fiind reales ca guvernator al Floridei.

Luni, Trump a fost pe punctul de a-și anunța decizia de a candida din nou la președinție la un miting de campanie la Dayton, Ohio. Trump a ridicat miza promițând săptămâna viitoare că va face un anunț foarte important.

"Voi face un anunț foarte mare marți, 15 noiembrie, la Mar-a-Lago din Palm Beach, Florida", a  anunțat Donald Trump.

Citește și:

Rezultate alegeri SUA 2022: Midterms, situația momentului. Meciul se joacă pentru Biden

Potrivit primelor rezultate , republicanii se îndreaptă spre obținerea majorității în Camera Reprezentanților, însă lupta pentru camera inferioară și pentru Senat rămâne în continuare foarte strânsă. Primele rezultate parțiale arată un avantaj pentru republicani la Cameră și egalitate în Senat.

În joc sunt toate cele 435 de mandate de la Cameră și 35 din cele 100 de la Senat. Votul s-a încheiat pe tot cuprinsul țării. Numărătoarea este în toi și au apărut deja rezultate parțiale în mai multe state... citește mai mult AICI.

Vezi și:

Donald Trump, la ieșirea de la urne: Trebuie să închidem granițele, să luptăm cu crima, să menținem taxele mici

Fostul preşedinte american Donald Trump a declarat marţi că a votat pentru guvernatorul Floridei Ron DeSantis în alegerile parlamentare de la jumătatea mandatului, relatează dpa.

'Da, am votat', a spus Trump la ieşirea dintr-o secţie de votare din Palm Beach, fiind întrebat de reporteri dacă a votat pentru DeSantis, considerat de mulţi ca un posibil candidat - şi, prin urmare, adversarul lui Trump - al Partidului Republican în alegerile prezidenţiale din 202.

"Cred că vom avea o seară grandioasă și va fi minunat să urmărim ceea ce se întâmplă. 

Trebuie să vă decideți în această seară și trebuie să mergeți să votați. Mergeți și votați pentru cine trebuie să votați.

Acestea sunt niște alegeri foarte importante și sperăm că se va întâmpla ceea ce este corect să se întâmple.

Cred că sunt candidați grozavi și care au avut campanii foarte bune. Cred că oamenii vor ieși la vot gândindu-se la problema criminalități, la taxe. Știți că avem cele mai mari reglementări în această direcție, știți că democrații vor să crească taxele, noi vrem să le ținem mici.

Trebuie să închidem granițele și trebuie să facem asta rapid și să continuăm să ne protejăm țara, altfel țara noastră va fi distrusă. Trebuie să luptăm cu crima, să încercăm să păstrăm taxele mici și trebuie să facem ceva legătură cu granițele”, a declarat Donald Trump după ce a ieșit din secția de votare.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel