Trei motive să mănânci sfeclă roşie zilnic

Sfecla este hrănitoare și aromată, suficient de versatilă pentru a fi consumată singură sau în salate şi sucuri. Aceasta conţine o mulţime de vitamine esenţiale pentru organism. Vă prezentăm trei motive care te vor face să consumi zilnic sfeclă.

În primul rând, sfecla este deosebit de bogat în folat și mangan, dar conține și o cantitate însemnată de potasiu, magneziu, fosfor, vitamina C, vitamina B6 și fier. 

Iată ce se întâmplă în corpul tău dacă mânânci zilnic sfeclă

Scade tensiune arterială şi îmbunătăţeşte fluxul sanguin

Sfecla scade tensiunea arterială. Efectul a fost atribuit nivelurilor ridicate de azotat alimentar din sfeclă. În timpul digestiei, nitratul alimentar este transformat în oxid nitric, care dilată vasele de sânge și îmbunătățește fluxul sanguin. Efectul este doar temporar,  durează aproximativ șase ore după consum, oferind o altă rațiune puternică pentru consumul sfeclei în fiecare zi.

Reduce inflamaţia

Sfecla ajută la reducerea inflamației prin pigmenții roșii numiți betalaini. Atât sfecla integrală, cât și sucul de sfeclă s-a dovedit a reduce inflamația renală.

Pierdere în greutate

Pierderea în greutate este un lucru complicat. Sfecla îți poate fi de ajutor, deoarece conține multă apă și puține calorii. Fibra din sfeclă poate fi deosebit de benefică deoarece favorizează sentimentele de sațietate (plinătate și satisfacție) după mese.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel