Traian Berbeceanu, trimis în judecată

Comisarul Traian Berbeceanu a fost trimis în judecată de DIICOT.

Fostul șef BCCO Alba, Traian Berbeceanu, a fost trimis în judecată de DIICOT pentru spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată și dare de mită.

În același dosar au fost deferiți justiției Gheorghe și Anca Rusu, acționari ai SC Uranus Junior 2003 SRL, Ion Vasile Urs și Mihai Adrian Mihalache, ambii acuzați de mărturie mincinoasă.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în cursul anului 2011, în calitate de ofițer de poliție judiciară cu gradul profesional de comisar șef și având funcția de șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba, Traian Berbeceanu este acuzat că a sprijinit un grupul infracțional organizat din care făceau parte Gheorghe Rusu, Dorin Cupețiu și alte persoane.

Astfel, polițistul a primit de la Gheorghe și Anca Rusu un autoturism marca VW Passat CC Trav. 2.0 TDI, în valoare de aproximativ 20.000 de euro, în schimbul furnizării către aceștia a unor date și informații privitoare la cercetarea lor sau a SC Uranus Junior 2003 SRL ori a altor persoane din aceeași grupare criminală în cauze penale sau în legătură cu efectuarea unor percheziții domiciliare.

Citește și: DNA: Acuzatorii lui Traian Berbeceanu, trimiși în judecată

De asemenea, Berbeceanu este acuzat că, în perioada mai — octombrie 2012, i-a divulgat lui Dorin Cupețiu, prin intermediul lui Gheorghe Rusu, împrejurarea că în data de 10 mai 2012 se vor efectua percheziții (în dosarul nr.71/D/P/2011 instrumentat la nivelul DIICOT — Alba-Iulia) la domiciliile lui Cupețiu, Dan Balint, Călin Udrea și Dorin Șionei.

De asemenea, Berbeceanu i-a spus lui Dorin Cupețiu faptul că se vor efectua, în data de 8 octombrie 2012, percheziții la domiciliul acestuia.

Procurorii DIICOT îl mai acuză pe polițist că a disimulat adevărata natură a circulației autoturismului marca VW Passat CC, creându-se aparența, contrară realității, a transmiterii acestui bun din patrimoniul SC Uranus Junior 2003 SRL către Berbeceanu în temeiul unei convenții oneroase translative de proprietate materializate prin perfectarea unor înscrisuri falsificate, cunoscând că, în realitate, autoturismul a fost remis cu titlu gratuit ca mită.

De asemenea, Berbeceanu este acuzat că, în cursul anului 2011, i-a ajutat pe Gheorghe și Anca Rusu să își însușească fraudulos din patrimoniul SC Uranus Junior 2003 SRL autoturismul marca VW Passat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel