Traian Băsescu, atac la Dan Barna: Are o abordare de penal. Murdărește o instituție cum este CCR

Traian Băsescu
Traian Băsescu

Traian Băsescu spune despre Dan Barna că are o abordare de penal şi că nu poate avea pretenţia de a candida la prezidenţiale, după ceacesta  a afirmat despre magistraţii CCR că sunt „vârful de lance al penalilor din politica românească".

„Are o abordare de penal, nu cei nouă judecători ai CCR sunt penali, ci abordarea domnului Barna. Pentru a-şi atinge scopul, el murdăreşte o instituţie, în condiţiile în care votul de la CCR a fost 8 la 0. (...) Trebuie să ştie că o asemenea declaraţie este o declaraţie de penal, de om care nu are nimic cu legea, când la un scor de 8 la 0 spui că sunt penali toţi pentru că nu au dat cum a vrut politicianul. Nu poţi să ai pretenţia să fii preşedinte al României când părerea ta despre CCR care îţi da o decizie cu 8-0 când spui că CCR este vârful de lance al penalilor. Nu poţi", a declarat Traian Băsescu, duminică, la România TV.

Fostul preşedinte a afirmat că judecătoarea Simina Tănase, propusă de Klaus Iohannis, nu s-a prezentat la votul privind validarea referendumului din laşitate.

„Am o singură precizare de făcut, judecătoarea lui Iohannis, al noulea judecător, doamnă Simina Tănase, care din laşitate nu s-a prezentat", a subliniat Băsescu.

Băsescu: Nicio Curte Constituțională nu va accepta propunerea USR

El a afirmat că nicio Curte Constituţională din lumea civilizată nu va accepta propunerea USR, ca persoanele condamnate penal să nu mai poată candida pentru funcţii publice.

„Este clar că nu va acceptă nicio Curte Constituţională din lumea civilizată. Problema este în altă zonă, zonă de nerespectarea drepturilor fundamentale. Până la urmă omul care a avut o condamnare, societatea îi mai da o şansa eliberându-l. Peste tot în lumea civilizată societatea mai da o şansa individului. Ceea ce a propus Iohannis şi USR nu se încadrează în acest gen de generozitate a societăţii", a mai spus Traian Băsescu.

Liderul USR, Dan Barna, a afirmat că magistraţii CCR au dovedit prin decizia de a respinge proiectele PNL-USR şi PSD-ALDE de revizuire a Constituţiei, că sunt „vârful de lance al penalilor din politica românească".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel